Khalid Kasem valt VVD’er aan in talkshow Op1: ‘Dit is hypocriet!’

NPO-talkshowhost Khalid Kasem heeft Ruben Brekelmans, Tweede Kamerlid van de VVD, aangevallen tijdens de live-uitzending van Op1. Hij vindt hem hypocriet. “Het is úw beleid geweest!”

Ruben Brekelmans en Khalid Kasem © NPO

VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans zat gisteren aan tafel in de talkshow Op1 om te praten over hoe het verder moet met de asielcrisis. Er is structureel te weinig plek, waardoor honderden asielzoekers buiten moeten slapen. “Er zitten 15 duizend statushouders in een asielzoekerscentrum, die eigenlijk zouden moeten doorstromen naar een woning.”

‘Het is frustrerend!’

Daar zijn echter geen woningen voor, legt Ruben uit. “Er zijn gewoon te weinig woningen en wie zien dat het tot heel veel spanning leidt dat als je die mensen dan voorrang geeft… Er zijn ook mensen die soms al tien jaar of meer op een woning zitten te wachten.”

Aan de andere kant van de tafel vreet Khalid Kasem, presentator van de NPO-talkshow Khalid & Sophie, zich op. “Het is best frustrerend dat meneer Brekelmans hier zegt: ‘Er zijn 15 duizend statushouders die door moeten naar een sociale huurwoning, dat is er niet en andere mensen zijn aan het wachten.’”

‘Vals en hypocriet!’

Khalid vindt Ruben een valse man. “Ik vind die tegenstelling zo vals tussen mensen die al langer wachten op een huurwoning en die statushouders, want het is inderdaad uw partij die sinds 2015 de socialehuurvoorraad met 100 duizend heeft laten slinken door de liberalisering, doordat een gedeelte verkocht is.”

Hij vervolgt: “Stef Blok die op een beurs staat en zegt: ‘Komt u hier maar kopen, want het is in de uitverkoop.’ Dat is best hypocriet, als u het mij eerlijk vraagt, dat u hier zegt dat het die groep is ten opzichte van deze groep. Het is úw beleid geweest.”

Te makkelijk

Ruben vindt die aanval van Khalid niet helemaal terecht. “Dat is wel iets te makkelijk. Er zijn allerlei redenen waarom er nu niet snel gebouwd kan worden. Dat heeft deels te maken met stikstof, deels met dat er een tekort is aan mensen en materialen.”

Fragment

Het fragment in kwestie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Khalid Kasem zich neutraler opstellen als talkshowhost van de NPO?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen