Katja Schuurman schiet volledig uit haar slof: ‘Wat overdreven, meid!’

Katja Schuurman schiet volledig uit haar slof vanwege een filmpje dat op ludieke wijze uit zijn verband is getrokken. “Ik word er verdrietig, boos en gefrustreerd van. Dat soort emoties.”

Katja Schuurman © Instagram

Het emmertje van Katja Schuurman zit behoorlijk vol. Een onbekende jongeman heeft dinsdagavond zonder context een kort filmpje in zijn stories geplaatst waarin Katja haar opwachting maakt. We zien hoe Katja op een tafel met wat jonge heren afloopt met de wulpse vraag: “Mag ik alsjeblieft met een van jullie op de foto?”

Boze Katja

Roddelmedia en juicekanalen grapten erop los: Katja was vast weer ‘kacheltje lam’ en op jacht naar jonge mannen, gierden ze. Niet veel aan de hand, volgende story, zou je denken, maar Katja heeft nu gewoon een halve inzinking. Ze gaat los op de jongeman die het onschuldige filmpje online heeft geplaatst en de kanalen die er grapjes over maken.

Katja is woest, laat ze weten in een videobericht op Instagram. “Ik word er heel erg verdrietig, gefrustreerd en boos van wordt. Dat soort emoties. Waarom zouden we op deze manier gewoon leugens de wereld in willen helpen? En die sites die dat allemaal ook maar klakkeloos overnemen zonder iets te verifiëren… Zullen we dat gewoon eens anders doen?”

‘Come on, serieus?’

Het is duidelijk: Katja kan er de humor totáál niet van inzien en neemt het allemaal ontzéttend zwaar op. “Ik zou in beschonken toestand wanhopig aandacht gevraagd hebben van jonge mannen, want ik ben echt een soort ‘sexual predator’ geloof ik. Heel zielig voor al die jonge mannen. (…) Jongens, come on, serieus?”

Wat er nou precies gebeurd is? Katja vertelt dat ze tijdens haar diner werd aangesproken door een man met een emotioneel verhaal. Hij vroeg vervolgens of ze op de foto wilde met zijn zoon en stiefzoon, zegt ze. “Ik ben dus ook zo vriendelijk dat ik opsta en naar die jongens toeloop en het grapje maak: ‘Wil er alsjeblieft iemand met mij op de foto?’”

‘Wat bezielt jullie?’

Katja neemt het de jongens nu heel erg kwalijk dat ze er een kort filmpje van hebben gemaakt en online hebben geplaatst. “Wat deze jongens dan bezielt… Hoe voelen jullie je dan over jezelf? Ben je blij? Voel je je misschien niet een klein beetje bezwaard om over iemand die tijd neemt voor je vader zo’n lulverhaal online te zetten?”

Tot slot: “Ik ben ook geen nymfomaan, ik heb nog nooit zes keer op een dag geloof ik seks gehad. Ik heb wel kinderen, misschien ook eens leuk om daaraan te denken. Mag het een keer klaar zijn met al dat gelul en die stemmingmakerij? En mij afschilderen als iemand die ik echt niet ben.”

Yvonne reageert

Yvonne Coldeweijer vindt dat Katja wel héél overdreven reageert. “Je zou denken: no biggie, it’s just a joke. In de categorie lange kutverhalen hier een reactie van Kat van vier minuten lang (!). Je zou toch ook denken dat Kat nu wel een beetje snapt hoe de media werken? Dat ze ook die jongens de schuld geeft!”

Die jongens hebben niets misdaan, aldus Yvonne. “Dat ze die jongens nu echt zo verbitterd toespreekt van: ‘Ik hoop dat je blij bent met je leven’, dat is echt heftig! Hahaha. Die jongens hebben helemaal niks gedaan, Kat, die hebben dat gewoon gepost en wij hebben dat gewoon allemaal viral laten gaan, snap je? Dat is de media die dat doen.”

‘Wat overdreven!’

Katja moet gewoon even diep in- en uitademen, denkt Yvonne. “Dat je dit onbenullige dingetje nog wil gaan uitleggen ook. We snapten echt wel dat het een grapje was. De jongens vonden het gewoon leuk dat je aan hun tafel stond, Kat. Er is niks aan de hand.”

“En waar noemt iemand jou een nymfo meid? Misschien vorige keer, met dat nieuws over Douwe Bob. Toen noemden wat mensen jou een nymfo, maar nu is dat toch helemaal niet genoemd? Ik snap het niet, ik volg het niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Katja Schuurman haar medicatie vergeten is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen