Gordon volledig afgeslacht door biograaf Meilandjes: ‘Blijf in Dubai!’

Gordon wordt volledig afgeslacht door Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes. Hij vindt de SBS 6-ster een enorme mislukking en steekt dat niet onder stoelen of banken. “Blijf in Dubai!”

Gordon en Jan Dijkgraaf © NPO

Het lijkt erop dat Gordon zijn doel heeft bereikt met zijn emigratie naar Dubai. Hij staat tegenwoordig veel minder vaak in de schijnwerpers en krijgt daardoor ook aanzienlijk minder drek over zich heen. Toch wordt hij soms nog flink door de mangel gehaald, zoals laatst door Angela de Jong en nu door Jan Dijkgraaf, de biograaf van de Meilandjes.

Gordon afgeslacht

Jan gaat in de nieuwe aflevering zijn podcast Nare Jongens he-le-maal los op Gordon. Hij noemt hem op een gegeven moment een ‘niveauloze, ordinaire t*ringl***r’. “Blijf lekker in Dubai met je dikke reet. Vieze, vuile patser. Dan doe je wat goeds voor de mensen.”

Gordon wordt op een ongekende wijze neergehaald door Jan. Zelfs zijn hondjes moeten het ontgelden (‘doorgefokte misbaksels’). “Echt niemand zal erom treuren als Gordon er morgen niet meer is”, klinkt het onder meer. En: “Ik zal er echt geen seconde van wakker liggen, maar dat heb ik ook met alle D66’ers.”

5 tegen 5

Momenteel is Gordon op zender met het tweede seizoen van 5 tegen 5. “5 tegen 5 werd vroeger gepresenteerd door Willem Ruis (…) en ik vond hém heel goed. En dan gaan ze honderd jaar later Gordon 5 tegen 5 laten doen. Dat is dus gedoemd te mislukken. Dat is ook gelukt, dat mislukken, want hij had 218 duizend kijkers bij de terugkeer op de buis.”

Jan vervolgt: “SBS 6 heeft nu nog drie goede dingen qua kijkcijfers: Vandaag Inside op drie, Peter Gillis op twee en alles van de Meilandjes op één. Dat is SBS 6.”

Rechterhand

Gordon is volgens Jan diep gezonken. “Ik weet niet of jij nog weet hoe Gordon destijds overstapte van RTL naar SBS, maar hij werd de ‘rechterhand van John de Mol’ en hij ging het allemaal wel even maken bij dat station. En nu staat hij godverdegodver 5 tegen 5 te verkrachten.”

Werd hij de rechterhand van John?! “Nee, dat zei hij zelf. Gordon heeft natuurlijk alles te danken aan Gerard Joling. Als je terugdenkt aan wat nou succesvolle programma’s waren van Gordon, dan lag het niet aan Gordon, maar dat lag altijd aan Gerard Joling. Die was steengoed.”

Meilandjes wél fan

De Meilandjes zelf zijn overigens wél fan van Gordon. Hij is deze week te gast in hun positieve podcast. “Ik vind het toch altijd een soort van gezellige man, een gezellig persoon”, geeft Martien aan. “Hij heeft de laatste jaren zoveel bagger over zich heen gekregen en als je dat heel erg aantrekt, dan is het net een emmer die maar voller en voller wordt.”

Gordon vindt een luisterend oor als het gaat om de vele kritiek op zijn persoon. “Azijnpissers heb je natuurlijk altijd”, legt Erica hem uit. Hij daarop: “Waar ik me vooral aan vasthoud is dat de realiteit altijd heel anders is als wat er geschetst wordt op social media of in de media, want als wij op straat lopen is iedereen altijd zó leuk en zó positief!”

Vorig jaar overwoog Gordon nog ‘om aangifte te doen tegen columnisten als Jan Roos en Jan Dijkgraaf’. “Maar weet je, ook zij moeten kunnen zeggen wat ze willen”, zei hij in De Telegraaf.

Nare Jongens

De podcast Nare Jongens:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het bashen van Gordon te ver gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen