Emile Ratelband vindt president Vladimir Poetin ‘een toffe peer’

Emile Ratelband vindt het een goede zaak dat Rusland heeft besloten om de gastoevoer naar Duitsland weer te hervatten. Hij noemt de Russische president Vladimir Poetin ‘een toffe peer’.

Emile Ratelband © Videoland

Het is geen geheim dat Emile Ratelband het Russische regime niet bepaald afkeurt. De zelfbenoemde positiviteitsgoeroe, die dankzij RTL en Videoland weer volop in de belangstelling is gekomen, roemt vooral de mannelijkheid en daadkracht van president Vladimir Poetin. Hij hekelt daarentegen veel vrouwelijke politici en ‘incomplete mannen’.

Toffe peer

Het was anderhalve week lang flink spannend: zou Rusland vandaag, na het afronden van het onderhoud aan de Nord Stream-gaspijplijn, weer gas sturen richting Duitsland?

Emile vreesde vorige week nog het ergste en adviseerde de Europese regeringen dringend om op de knieën te gaan voor Poetin. “Snel de Russen excuses aanbieden en meteen met roebels gaan betalen. Dit wordt een CATASTROFE.”

Nu Rusland de gasleveringen heeft hervat, zegt hij: “Toch een toffe peer die Poetin.”

Kleine jongens

Het is volgens Emile de eigen schuld van Europa dat we waarschijnlijk in een recessie belanden. “Pim (Fortuyn, red.) had anno 2022 gezegd: ‘Willen we geen recessie? Dan olie en gas blijven kopen uit Rusland en ook geen wapens leveren aan Oekraïne!’ Hij had het verstand teruggebracht!”

Europese leiders snappen de Russische president gewoon niet, denkt Emile. Poetin had deze week een topontmoeting met de leiders van Turkije en Iran. Echte mannen blijven onder elkaar net kleine jongens, legt Emile uit. “Daarom kunnen ze ook niet overweg met betuttelende politica en incomplete mannen.”

‘Zou hier ook gebeuren!’

Emile gaat met zijn mening volledig in tegen de heersende mening van de meerderheid. In Rusland word je daarvoor in bepaalde gevallen de gevangenis in gegooid. De Russische tv-journaliste die in maart tijdens een nieuwsuitzending protesteerde is ook wederom opgepakt.

Wat vindt Emile daar dan van? “Zou in Nederland ook opgepakt worden.”

Marco en Rick

Is er eigenlijk nóg een controversiële man die Emile een hart onder de riem wil steken? Ja, Rick Engelkes. Hij ligt onder vuur vanwege vermeend coronagesjoemel. “Is er al gevraagd hoeveel Rick de afgelopen jaren heeft afgedragen aan btw, sociale lasten, precariorechten, leges enz enz”, roept Emile.

En ook Marco Borsato krijgt een steuntje in de rug van Emile. Hij hekelt de vrouw die aangifte tegen hem heeft gedaan van seksueel misbruik. “Worden die moeder en dochter vervolgd als blijkt dat hun verhaal gewoon aandachttrekkerij was? Neen, natuurlijk niet! Marco is gewoon kapotgemaakt door twee idioten.”

Twitter

Emile en zijn pittige meningen op Twitter:

https://twitter.com/emile_ratelband/status/1549969433338454018

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Carlo Boszhard dat RTL/Videoland meer moet inzetten op Emile Ratelband?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen