Bas Smit betrapt aan de bar: ‘Hij is bloedchagrijnig in het echt!’

Bas Smit is niet altijd zo hysterisch en jolig als het lijkt in zijn stories op Instagram. Eén van zijn volgers heeft hem bloedchagrijnig zien zitten aan de bar van zijn eigen brasserie.

Nicolette van Dam en Bas Smit © Instagram

De op aandacht verzotte Bas Smit heeft ongelooflijk veel volgers en die hebben vanwege zijn hysterische stories op Instagram een bepaalde verwachting als ze hem in het echt tegenkomen, bijvoorbeeld in zijn brasserie. Vanuit het hele land komen vrouwen met een kort pittig kapsel af op de zaak van Bas en zijn vrouw Nicolette van Dam.

Chagrijnig aan de bar

Bas vindt dat soms lastig, vertelt hij aan De Ondernemer Live XL. “Dat is wel een beetje het nadeel. Het heeft wel een voordeel dat je een grote audience hebt, maar het nadeel is ook wel dat die audience de hele dag om je heen dartelt.”

Laatst zat hij bloedchagrijnig aan de bar. “Ik zat laatst bij ons in de brasserie aan de bar een carpacciootje te eten en ik zie gewoon iemand posten: ‘Nou, die Bas Smit… Zo gezellig is hij helemaal niet. Hij zat heel chagrijnig te kijken.’ Dus ja, ik moet ook wel op gaan letten. Ik zit tegenwoordig met zó’n smile carpaccio te eten!”

Voor- en nadelen

Het is geven en nemen, legt Bas uit. “Het heeft z’n voor- en z’n nadelen. We houden onze kinderen bewust erbuiten. Verder heb ik niet zoveel nadelen. Ik vind het altijd wel gezellig en leuk.”

Die volgzame mensen leveren Bas ook ongelooflijk veel geld op. “We doen dus bijvoorbeeld die Amsterdamse Zomer en dan moeten we toch 50 duizend kaartjes verkopen. Ik doe dat niet met televisie, want ik kom niet op tv. Ik doe het ook niet op de radio. Ik ben mijn eigen kanaal. We zijn ons eigen kanaal.”

Rare gozer

Je kunt die mensen dus niet gaan afsnauwen, aldus Bas. “Die 50 duizend mensen kopen wel een kaartje door me. Als die mensen komen en ze willen op de foto, dan ben je toch een rare gozer als je zegt: ‘Het kan niet.’ Het is geven en krijgen, maar die balans is goed.”

Tot slot: waarom horen we Bas nooit over politiek? “Ik ben helemaal niet met politiek bezig. Daarom post ik er ook niet over. Daar kun je tegenwoordig alleen maar mis mee gaan. Ik ben online nóg oppervlakkiger.”

Twee uur Bas

Het twee uur durende radio-optreden van Bas:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Bas Smit graag een tv-show zien presenteren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen