Angela de Jong regelt rol in GTST: ‘Ik zocht een cadeautje’

Angela de Jong heeft voor haar AD-collega Marcus den Blanken een figurantenrol geregeld in Goede Tijden Slechte Tijden. “Ik heb gewoon even iemand van Endemol opgebeld.”

Angela de Jong © AD, RTL

AD-mediajournalist Marcus den Blanken is een enorm grote fan van Goede Tijden Slechte Tijden. Om hem een plezier te doen heeft Angela de Jong via haar contacten in de televisiewereld een mooie figurantenrol voor hem geregeld bij de soapserie. Eenmaal aangekomen in de studio, werd Marcus helemaal in de watten gelegd.

Figurant in GTST

Het was geweldig, vertelt Marcus in de AD Mediapodcast. “Het was echt heel leuk. Angela had het dus geregeld. Ik moest er om zeven uur ’s ochtends zijn, ik kwam er binnen lopen en ik werd echt onthaald alsof ik een echte acteur was. Ik kreeg eerst even een rondleidinkje over hoe het er allemaal uitzag.”

Marcus kreeg zelfs zijn eigen kleedkamer. “Ik had mijn eigen naambordje waar ‘Mark’ op stond. Het was een bank en een spiegel, maar goed: ik had mijn eigen kleedkamer bij GTST. Vervolgens mocht ik ook gewoon naast de acteurs de visagie in. Caroline de Bruijn zat er, die vertelde dat ze bij het ballet was geweest. Je maakt echt het kleedkamerwezen mee.”

Cadeautje van Angela

Waarom heeft Angela dit cadeau gegeven? “Er zijn twee mensen die elke dag mijn column lezen. Dat doet Alex voor de tikfouten en of het betoog klopt en Mark bedenkt er altijd een ronkende kop boven. Zelfs op de dagen dat hij vrij is en niet op de racefiets zit wil hij er nog een blik op werpen.”

“Dus ik ben ze daar heel erg dankbaar voor, want ja: voor mij is dat onmisbaar, zeker omdat er altijd een bepaalde tijdsdruk op zit als ik hem voor twaalf uur online wil hebben. Dus ja, voor Alex was het heel makkelijk: daar heb ik een doos wijn naar gestuurd. Maar voor Mark was het ietsje lastiger.”

‘Even Endemol gebeld’

Angela besloot even contact op te nemen met GTST-producent EndemolShine. “Ik had dus Eva Peters gebeld van Endemol, van: ‘Joh, hebben jullie een paar leuke goodies ofzo van Goede Tijden, want hij is er zo gek van’, en toen zei Eva: ‘Wat denk je van een figurantenrol?’ Dat is helemaal leuk.”

“Ik vind het wel schattig om te zien dat je er zo van genoten hebt. Ik had dit toen ik 15 was ook echt geweldig gevonden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat EndemolShine een wit voetje probeert te halen bij Angela de Jong en haar AD-collega's?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen