Yvonne Coldeweijer-basher nieuwe adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws

BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark, die onlangs veel kritiek kreeg op haar mislukte poging om Yvonne Coldeweijer te kielhalen, wordt de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws.

Mireille van Ark © Tom Cornelissen, NPO

BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark en presentatrice Talitha Muusse zaten begin vorige week helemaal trots aan de talkshowtafel van Khalid & Sophie. Ze hadden een nepfilmpje opgenomen van een snuivende Talitha en wisten dat middels een anonieme tip in de besloten Telegram-chat van Yvonne Coldeweijer te krijgen. Ze waren hartstikke trots.

Van Yvonne naar RTL

Wat Mireille nou precies probeerde te bewijzen is volstrekt onduidelijk. Yvonne had nota bene hoor en wederhoor gepleegd én drie slagen om de arm gehouden bij publicatie van het filmpje. Achteraf bleek bovendien dat Yvonne de mogelijkheid was ontnomen om diepgaander hoor en wederhoor te plegen én dat BNR andere media heeft misleid.

Juist nu Yvonne werkt aan een klacht bij de Raad voor de Journalistiek neemt Mireille de benen. Ze gaat per 1 september aan de slag als de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. “Zij zal in deze functie samen met adjunct-hoofdredacteur Dennis van Luling en hoofdredacteur Ilse Openneer leidinggeven aan de redactie.”

Heel trots

Ilse Openneer, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is supertrots. “Ze is niet alleen een zeer ervaren journalist en leidinggevende, maar ook vooral een vernieuwer. Met haar duidelijk strategische blik, journalistieke scherpte en prettige manier van aansturen, is ze de perfecte aanvulling binnen onze hoofdredactie.”

En zelf zegt Mireille: “Met wat pijn in het hart neem ik afscheid van BNR, waar ik me acht jaar ten volste heb ingezet. Nu is het tijd om voor een nieuwe rol en omgeving, waar ik me onwijs op verheug. Samen met Ilse en Dennis ga ik aan de slag met de verdere strategie-ontwikkeling van alle merken van RTL Nieuws.”

Het nieuwe team

Het nieuwe bobo’s-trio van RTL Nieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen