‘Tv-show Jan Smit discrimineert terminale bekende Nederlanders’

Rob Bolland stelt dat het programma Beste Zangers van presentator Jan Smit terminale bekende Nederlanders discrimineert. “Dit lijkt op een moreel ’Me-Tootje’”, zegt zijn manager.

Ferdi Bolland, Rob Bolland en Jan Smit © AvroTros

Het is al jaren dé grote wens van de terminaal zieke Rob Bolland: een deelname aan Beste Zangers. De zanger, die een kwaadaardige tumor heeft die niet verwijderd kan worden, heeft zijn manager Koos van Dijk twee jaar geleden voor het eerst laten bellen met de makers van Beste Zangers.

Rob niet naar Jan

Steeds werd Rob afgewezen door Frank Timmer, de producent van de show, omdat de keuze voor kandidaten al gemaakt zou zijn. Die reden krijg hij ook te horen voor de serie die dit najaar op de buis verschijnt. “De schok was groot dat mijn broer Ferdi wel was gevraagd!”

Zijn broer Ferdi zit dit najaar namelijk wél in Beste Zangers, maar Rob dus niet. Zijn manager besloot direct weer te bellen met het Beste Zangers-team. “Hij kreeg te horen dat men niet voor mij was gegaan vanwege mijn ziekte. Het kwam erop neer dat ik niet was gevraagd omdat ik ’terminaal’ ben.”

Face to face

De verbijsterde Rob ging vervolgens zélf het gesprek aan met producent Frank. “In een eerste telefoongesprek heeft hij me bevestigd dat hij me inderdaad niet had gevraagd voor Beste Zangers, omdat ik terminaal ben. Het deed opnieuw pijn dat te horen.”

Zijn manager Koos vindt net als Rob dat er sprake is van discriminatie: “Dit gaat te ver. Dit lijkt op een moreel ’Me-Tootje’. Ik begrijp Robs verontwaardiging en zijn gevoel gediscrimineerd te worden.”

Beste Zangers ontkent

Beste Zangers-producent Frank ontkent dat dit de reden is om Rob niet uit te nodigen. “Waar het om gaat, is: Rob is nooit gevraagd. Punt.”

Rob blijft teleurgesteld achter: “Vorige week zag ik in de Ziggo Dome hoe een zieke Rob de Nijs zijn publiek ontroerde. Dat was ongelooflijk mooi. (…) Maar ik mag niet, en dat blijkt de beslissing van maar één man te zijn…”

Fragment

Bolland & Bolland over hun afscheidssingle:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen