Talitha Muusse krijgt draai om oren van Charles Groenhuijsen

Talitha Muusse krijgt een flinke draai om haar oren van Charles Groenhuijsen. De presentator vindt het ongelooflijk sneu dat ze nog steeds zo druk is met het bashen van zijn talkshow Op1.

Talitha Muusse en Charles Groenhuijsen © YouTube, MAX

Zo’n anderhalf jaar geleden stopte Talitha Muusse per direct met de presentatie van Op1 vanwege bloedbonje achter de schermen. Ze mocht vanwege haar pittige uitspraken over minister-president Mark Rutte namelijk niet meer meepraten over politieke onderwerpen. Sindsdien uit de presentatrice allerlei verdachtmakingen aan het adres van Op1.

Charles haalt uit

Charles Groenhuijsen vindt het vermoeiend wat Talitha allemaal beweert over de talkshow. Ze stelt bijvoorbeeld dat de politiek invloed heeft op het presentatorenbeleid en laatst riep ze nog dat ze gepest werd achter de schermen.

De 68-jarige talkshowhost zegt op LINDA.nl: “Ze heeft een blauwe maandag bij ons gewerkt en denkt vervolgens dat ze het allemaal snapt. Sorry Talitha, maar ik vind het echt verbijsterend wat zij daarna heeft geroepen.”

Inwisselbaar

Talitha riep na haar exit, net als andere vertrekkende presentatoren als Erik Dijkstra, Hugo Logtenberg en Sander Schimmelpennick, ook dat er weinig ruimte was voor eigen inbreng.

Logisch, vindt Charles dat. “Je invloed als presentator is net als die van iedere redacteur uiteraard beperkt, omdat je het programma collectief maakt met een vrij forse redactie, die toegewijd en deskundig is. Het programma is ook niet vernoemd naar een presentator, hè?”

Onaardig

Het is onaardig om je na een vertrek zo negatief uit te laten over Op1, vindt Charles. “Ik zal nooit achteraf zo over Op1 praten. Ik deel de kritiek op de zogenaamde oppervlakkigheid ook niet. Dan heb je volgens mij toch weinig begrepen van wat de dynamiek van een talkshow is, waarbij je een minuut of 12 over een onderwerp praat.”

Hij vervolgt: “Als je dat uittikt, heb je een groot artikel in NRC of de Telegraaf – dus hoezo oppervlakkig? De kritiek op talkshows is vaak dat het geen interviewprogramma of een special van een uur over één onderwerp is, wat klopt: het is namelijk een talkshow. De kritiek op een talkshow is vaak dus dat het een talkshow is.”

Instagram

Dit schreef Talitha na haar vertrek bij Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen