SBS 6 stopt per direct met Sander Lantinga en Richard Groenendijk

SBS 6 stopt per direct met de slecht bekeken spelshows van Sander Lantinga en Richard Groenendijk. De zender vult de gaten in het weekendschema met goedkope herhalingen.

Sander Lantinga en Richard Groenendijk © William Rutten

De vrijdagavondshow Think Inside The Box van Richard Groenendijk en de zondagavondshow Vier Is Te Veel van Sander Lantinga stonden eigenlijk nog de hele junimaand in het uitzendschema van SBS 6. Toch worden die programma’s nu per direct van de buis gehaald, na respectievelijk vijf en twee (!) afleveringen. De reden? Slechte kijkcijfers.

‘Om te janken!’

SBS 6 bevestigt het nieuws via de televisiegids. “Gaat lekker daar! Die programma’s zijn natuurlijk ook om te janken, zo slecht 😂”, zegt Yvonne Coldeweijer, die de schemawijzigingen als eerste zag.

Think Inside The Box zou pas op 1 juli worden opgevolgd door de nieuwe tv-show I Want Your Song, waarin rapper Snelle zijn debuut maakt als presentator. Of dat programma naar voren wordt gehaald is onduidelijk. Morgen zendt de zender op de plek van Richard Groenendijk in elk geval een herhaling van de Familie Gillis uit.

Kritiek op Richard

Richard kreeg al veel kritiek op zijn show, onder meer van Fidan Ekiz. Zij vond Think Inside The Box wel héél ouderwets. “Fidan Ekiz heeft mij geloof ik ook door het slijk gehaald. Vanwege mijn geweldige tv-programma. En gelijk heeft ze eigenlijk wel een beetje”, reageerde de presentator in de podcast van Paul de Leeuw.

Paul: “Nee, dat moet je niet doen. Nee, je moet niet spugen in je eigen beker.”

Richard: “Ik spuug niet in mijn eigen beker.”

Geen goed programma?

Paul: “Ze heeft gelijk wel een beetje dat het geen goed programma is, Think Inside The Box?”

Richard: “Nee, ze heeft gelijk dat ze zegt wat ze wil. Mensen gaan dan aan mij vragen: ‘Ben je boos als mensen boze dingen roepen?’ Ik zeg: ‘Luister eens, ik loop allemaal goede recensies te verkondigen, dus als er nare dingen zijn, dan moet ik het ook gewoon slikken, toch?’”

Domper voor Sander

De show van Sander, Vier Is Te Veel, zou pas op 10 juli worden opgevolgd, namelijk door een andere quiz: Het Beste Antwoord met Winston Gerschtanowitz. Ook daarvan is over een eventuele vervroegde premièredatum nog niets bekend. Aankomende zondag op de plek van Vier Is Te Veel een herhaling van Het Roer Om te zien.

Het is behoorlijk pijnlijk voor Sander, die met deze show zijn comeback op televisie maakte. Angela de Jong vond het echt ramptelevisie. Zij zei vorige week: “Mijn hemel, wat een niveáu. Met vier van die studenten en dat op zondagavond bij SBS. Oh, oh, oh, oh.

De nieuwe zaterdagavond van SBS 6 met Het Jachtseizoen en de Samantha Steenwijk-show De Hollandse Nieuwe blijft vooralsnog ongewijzigd.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen