Sander Lantinga shockeert Angela de Jong: ‘Oh oh oh, wat een niveau!’

Sander Lantinga shockeert Angela de Jong met zijn nieuwe tv-quiz Vier Is Te Veel op SBS 6. De opiniediva van het AD zat zondag voor de buis en sloeg steil achterover vanwege het lage niveau.

Sander Lantinga en Angela de Jong © William Rutten, SBS

Nu Sander Lantinga op de radio van het hoofdpodium wordt geschoven, probeert hij zijn tv-carrière weer nieuw leven in te blazen. Hij maakte zondag zijn comeback op televisie met een quiz op SBS 6. Vier Is Te Veel is een programma waarin elke week vier studenten strijden om een mooi geldbedrag. De kijkcijfers zijn erg slecht.

‘Wat een niveau!’

Het is volgens Angela de Jong echt tenenkrommend slecht. “Ik zou het wel heel fijn vinden als ze wel een béétje meer eer leggen in een nieuw format, want dat Vier Is Te Veel… Mijn hemel, wat een niveáu. Met vier van die studenten en dat op zondagavond bij SBS. Oh, oh, oh, oh”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

Er wordt momenteel een stortvloed aan nieuwe quizzen gelanceerd op televisie. Tijl Beckand is net begonnen met De 1% Quiz op RTL 4. “Aan RTL zou ik willen zeggen: als jullie Tijl Beckand toch per se een quiz willen laten presenteren, leg hem dan een limiet van drie grapjes per aflevering op.”

Beau stelt ook teleur

Angela zit door al die slechte formats niet lekker in haar televisievelletje. Wie stelt er nog meer teleur? Beau van Erven Dorens. Die is momenteel, in het kader van twaalf ambachten en dertien ongelukken, op de buis met de avontuurlijke trouwshow Race Om De Ringen. Ook dat programma trekt weinig bekijks.

De AD-diva oordeelt: “Het is pas één aflevering en ik snap best dat je er dan in moet komen. Ik was alleen nog niet heel enthousiast. Het verraste me niet. Dit is wat we al honderd keer hebben gezien. Peking Express, Wie is de Mol, De Verraders; het zat er allemaal een beetje in. En een vleugje Love Letters, want ze spelen om een huwelijksreis.”

‘Jammer voor kijkers’

Race om de Ringen is prima geproduceerd maar doet niets met Angela als kijker. “Het is slim in elkaar gezet, het is mooi gefilmd”, zegt ze. Maar: “Ik ben zelf heel erg fan van Beau van Erven Dorens als programmamaker van Five Days Inside, The Amsterdam Project, Het Rotterdam Project en dat is dit niet.”

Dat soort tv wil RTL ook niet meer maken. “RTL wil het niet meer die maatschappelijk geëngageerde programma’s. Beau heeft zelf ook pas gezegd dat hij het ook wel even welletjes vond, omdat het veel van hem gevergd heeft en veel nazorg kost. Ik vind het jammer als kijker.”

Ze besluit: “Beau heeft de gunfactor, maar het programma lijkt niet goed genoeg.”

AD Mediapodcast

De nieuwe AD Mediapodcast:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen