RTL 4 neemt nog geen afscheid van Goede Tijden Slechte Tijden

RTL 4 houdt ook volgend tv-seizoen nog vast aan de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. De lineaire kijkersaantallen zijn sterk afgenomen, maar tv-baas Peter van der Vorst is toch tevreden.

GTST © RTL

Goede Tijden Slechte Tijden was ooit een van dé grote monsterhits van de Nederlandse televisie met op het hoogtepunt soms wel meer dan 2 miljoen kijkers per avond. De afgelopen jaren is de soapserie lineair onder de miljoengrens terechtgekomen. Veel mensen zijn afgehaakt, maar ook veel mensen kijken tegenwoordig on demand.

Prestatie van formaat

RTL’s tv-baas Peter van der Vorst is ondanks alles nog steeds tevreden over GTST en hij houdt de soapserie dan ook honkvast op RTL 4. “De makers van GTST hebben een prestatie van formaat neergezet. Het gemiddelde marktaandeel in onze doelgroep is in de afgelopen drie jaar met bijna 20 procent gestegen”, legt hij uit in een persbericht.

GTST is nog steeds een succes, zegt hij. Vorige week keken er lineair, dus op het uitzendmoment zelf, gemiddeld 728 duizend mensen. “Vrijwel dagelijks staat de serie in de top tien van best bekeken programma’s. Inclusief uitgesteld kijken en de streams op Videoland wordt elke aflevering door ruim 1,1 miljoen mensen gezien.”

Dichtbij de kijker

Peter denkt dat de nieuwe koers van GTST om wat échter te zijn een groot succes is. “De koers die we drie jaar geleden samen hebben ingezet, werkt goed. Door het toevoegen van nieuwe personages en relevante verhaallijnen staat de serie weer dichtbij de kijker.”

Hij besluit: “Ook afgelopen seizoen hebben cast en crew hun vaste schare kijkers weer weten te verrassen, laten lachen én ontroeren. En dat al 32 jaar lang! We kunnen niet wachten tot het 33e seizoen van start gaat.”

Seizoensfinale

De finaleweek van het 32ste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden is in aantocht. De traditionele zomercliffhanger is dit jaar op donderdag 7 juli te zien bij RTL 4. “Videoland-abonnees kunnen al een week eerder genieten van de seizoensclimax.”

Het 33ste seizoen van GTST gaat op maandag 29 augustus van start bij RTL 4 en een week eerder bij Videoland.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Goede Tijden Slechte Tijden over drie jaar ook nog op tv is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen