Paul de Leeuw krijgt wéér kritiek: ‘Dit is desinteresse voor de kijker!’

Paul de Leeuw ligt eventjes flink onder vuur. Naast de negatieve publiciteit over zijn lage kijkcijfers en de kritiek op zijn uitspraken over VI, krijgt hij nu Tina Nijkamp en Yvonne Coldeweijer over zich heen.

Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Het gaat alles behalve lekker met de kijkcijfers van Busje Komt Zo, het nieuwste tv-kindje van Paul de Leeuw. Sterker nog: Angela de Jong heeft zijn tv-carrière op 9 juni j.l. aan het begin van de middag doodverklaard. Waar hij nog wél goede kijkcijfers scoorde is aan tafel van Vandaag Inside, maar van dat programma heeft hij afstand genomen.

Weer onder vuur

Na de kritiek van Angela de Jong en de Shownieuws-sterren die hem van de week ijdeltuiterij verweten, krijgt Paul nu ook nog eens kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp en showbizzhyena Yvonne Coldeweijer over zich heen.

Paul heeft in een podcast namelijk laten weten zich niets aan te trekken van zijn lage kijkcijfers. “De kijkcijfers vallen een beetje tegen, maar het is een van de leukste programma’s die ik heb gemaakt. Dat is raar”, zei hij. “Ik lig er niet wakker van, want dit is wat ik kan. Dit is het allerbeste wat ik in jaren heb gedaan.”

‘Dit is desinteresse!’

Tina vindt dit gewoon geen handige uitspraken. “Na Richard Groenendijk vertelt nu ook Paul de Leeuw totaal niet wakker te liggen van de beroerde cijfers van zijn programma. Ik vind het zo raar als presentatoren dat zeggen. Het komt over als een soort desinteresse voor de tv-kijker. Het is van: ‘Als IK het maar goed vind’”, zegt ze op Instagram.

“Echter: het is de kijker die altijd gelijk heeft. En één ding is zeker: de programmadirecteur en het zenderteam liggen er WEL wakker van”, besluit Tina.

‘Zó opvliegend’

Tot overmaat van ramp laat Yvonne de afgelopen dagen ook nog mensen aan het woord die negatieve ervaringen hebben met Paul. “Met Paul de Leeuw werken was als Russisch roulette. Je wist nooit wie er die avond-spreekwoordelijk zou sterven”, zegt een van hen.

Paul was volgens deze bron net zo monsterlijk als Matthijs van Nieuwkerk geweest schijnt te zijn. “Die man was zó opvliegend en zó onredelijk dat het gerucht de ronde deed dat hij weleens flink aan de snuffel geweest kon zijn.”

Juice

De juice van Yvonne Coldeweijer:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen