Patty Brard slacht Sonja Bakker af: ‘En haar vriend is een etter!’

Patty Brard mag dan wel op één eiland wonen met Sonja Bakker – de twee resideren op Ibiza – maar toch zaagt ze de pratende eierkoek bij de enkels af. “En haar vriend Barry? Dat is een etter!”

Patty Brard, Sonja Bakker en Barry van Suijdam © Shownieuws

Sonja Bakker heeft in een lang huilverhaal in de Privé bekendgemaakt dat ze permanent naar Ibiza verhuist, omdat ze vanwege de plagiaatrel met de nek wordt aangekeken in ons land. Het was gisteren een van de onderwerpen in de zomereditie van Shownieuws, waar haar Ibiza-buurvrouw Patty Brard aan de desk zat.

Flapdrop

Het is in elk geval mooi dat Sonja’s nieuwe talkshow op YouTube is gestopt, vindt Patty. Daarin werd elke week een andere BN’er afgekraakt. “Ze ging toen ‘raad’ geven aan bekende Nederlanders met een of andere flapdrol die ging vertellen dat iedereen er niet uitzag. En zij zaten zelf in het slechtste licht ever!”, sneert de diva.

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Volgens mij zijn de YouTube-filmpjes allemaal gestopt. Dat was niet een heel groot succes. Ik heb trouwens zelf in de Weekend weer een verhaal dat ze waarschijnlijk ook Instagram-volgers koopt, want ze had op dat nieuwe kanaal opeens binnen een maand tijd 5.000 nieuwe volgers.”

Grote stappen

Typisch Sonja, vindt Patty. “Zij is áltijd van grote stappen gauw thuis, hè? Bouw eens iets op! En hoe zit het met haar deal met die supermarktketen?”

Bart: “We weten niet hoe het daarmee zit. Die supermarktketens houden zich eigenlijk al sinds het begin van het plagiaatschandaal behoorlijk stil. Ik kan me voorstellen dat de supermarkten er nu ook wel klaar mee zijn.

Patty meedogenloos: “Ja, daar wil je natuurlijk niet mee geassocieerd worden.”

‘Ze is zó dom!’

Patty is wel klaar met Sonja. “Ik denk ook: jongens, op een gegeven moment is het een beetje klaar. Ik bedoel: ze heeft plagiaat gepleegd, en toen? Ga wat anders doen! Zij zit ook in het vastgoed, hè? Ik denk niet dat Barry (van Suijdam, haar vriend, red.) dat gefinancierd heeft van z’n eigen centjes.”

Ze is wel echt de slechtste copycat ooit, vindt Patty. “Het is ook allemaal zo dom, want als je een springvorm hebt van 15 centimeter die echt heel zelden voorkomt en je neemt dat precies over… Zeg gewoon dat dat ding 11,5 centimeter moet zijn!”

Tweede kans?

Moet Sonja geen tweede kans krijgen? “Niet als dieetgoeroe. Ik zou van haar nooit meer advies nemen, want waar betaal je voor? Je kan hetzelfde boek uit 1902 al een keer kopen. Ik zou als ik haar was even een jaar stil zijn en dan nadenken: wat kan ik ook nog eens gaan doen?”

Topfotograaf William Rutten: “Ik denk dat het heel gezellig wordt als jullie elkaar tegenkomen op Ibiza.”

Patty: “Nee, ik vind haar heel lief, maar ik vind haar wel heel dom.”

Etter

Patty denkt dat het bergafwaarts is gegaan met de dieetboekenschrijfster toen ze een relatie kreeg met Barry, die vorig jaar is veroordeeld voor het mishandelen van Sonja. “Het is echt sinds die Barry er is. Je kunt wachten tot die explosie weer een keer gaat plaatsvinden. Ja sorry, ik vind het gewoon een etter die gozer.”

Johan Derksen is het eens met Patty. Hij vult aan in Vandaag Inside: “Ze is nu met een overjarige playboy die haar af en toe een draai om d’r oren geeft, ze jat overal teksten om weer een boekje uit te kunnen geven: die is helemaal losgeslagen, joh. Daar heb je niks aan, aan die types. Niet te geloven dat mensen zo kunnen verloederen.”

Instagram

Sonja en Barry:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen