Patty Brard lacht om ‘deugdirecteur’ die Johan Derksen ontsloeg

Patty Brard vindt het geweldig dat Rijnmond-bobo Ruud van Os keihard wordt ‘overruled’ door Rob Stenders, de zenderbaas van Radio Veronica. “Ik vind het zo leuk”, aldus de televisiediva.

Ruud van Os en Patty Brard © RTL, SBS

De regionale radiozender Rijnmond stopte in april na maar liefst twintig jaar met het radioprogramma van Johan Derksen, vanwege zijn uitspraken tijdens de kaarsrel. Hoofdredacteur Ruud van Os zocht elke camera op om te vertellen dat hij hem liet vallen; hij liep er zelfs over te stotteren in de talkshow van Eva Jinek.

Johan gaat dagelijks

Inmiddels heeft werkelijk niemand het meer over die kaarsrel en maakt Johan de grootste stap in zijn radiocarrière tot nu toe: hij krijgt een dagelijks programma op Radio Veronica.

Het stemt Johan tevreden. Rijnmond kan hem gestolen worden. “Iedereen wil tegenwoordig deugen en politiek correct zijn. Je weet na zo’n incident wel heel goed wie je vrienden zijn en wie niet”, reageert hij.

Deugdirecteurtjes

Weekend-baas Bart Ettekoven is blij voor Johan, vertelt hij aan de desk van Shownieuws. “Leuk om te horen dat hij toch ook weer landelijk gaat, want er waren natuurlijk allemaal van die deugdirecteurtjes op een gegeven moment na die kaarsrel die allemaal gingen roepen…”

Bart heeft zich dood geërgerd aan die Ruud van Rijnmond. “Ik zag een stotterende directeur van Rijnmond die meteen zei: ‘Oh nee, dat kan niet meer! We hebben hem gecanceld!’ Terwijl hij daar járenlang programma’s heeft gemaakt.”

‘Hij heeft spijt!’

Zo’n type als Ruud zal nu wel spijt hebben, denkt Bart. “Van die deugdirecteurtjes die allemaal meteen achter de grote massa aan liepen, niet voor zichzelf konden denken en allemaal als de dood waren dat ze zouden worden afgerekend op het feit dat Johan Derksen bij hen werkte.”

Hij vervolgt: “Die zullen nu allemaal spijt hebben als haren op hun hoofd, gok ik, want die rel is vergeten en vergeven. Daar hoor je niemand meer over.”

Patty haalt uit

Patty Brard denkt daar hetzelfde over. Gniffelend: “Daarom vind ik het ook zo leuk dat die deugdirecteurtjes nu gewoon overruled worden door een nationale radiozender.”

Johan werkte helemaal gratis voor Rijnmond. Tegenwoordig is op zijn plek non-stopmuziek te horen.

Twitter

De vaste VI-gast Chris Woerts zegt:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen