Özcan Akyol valt showbizzkenner Telegraaf aan: ‘Dit is gezwets!’

Özcan Akyol opent het vuur op Jordi Versteegden. Hij vindt dat de showbizzkenner van De Telegraaf zijn feiten niet op een rij heeft en wat minder moeten ‘zwetsen’. “Ga eens beter factchecken!”

Özcan Akyol en Jordi Versteegden © SBS, Telegraaf

Maarten van Rossem heeft in het radioprogramma van Özcan Akyol onthuld welk geslacht de aankomende winnaar van De Slimste Mens heeft. Dat neemt voor veel kijkers een hoop pret weg. Het jurylid baalt er flink van; hij heeft volgens Jordi Versteegden laten weten dat hij dacht dat de uitzending al afgelopen was toen hij zijn uitspraken deed.

Özcan haalt uit

Wat heeft Maarten precies tegen Jordi gezegd? Jordi in een video op de Telegraaf-site: “Hij zegt: ‘Ik noem het niet eens een blunder’, want wat er gebeurde: hij had het idee dat het programma al afgelopen was, dus hij dacht dat hij off the record nog met Eus aan het praten was. (…) Maarten had zoiets van: dit is nooit uitgezonden geweest, maar dus wel.”

Özcan, tevens columnist van het AD, stelt dat Jordi een hoop onzin verkondigt in zijn videocommentaar. “Je gaat met deze productie geen Tegel winnen. Het zat al in de eerste vijf minuten van de uitzending”, twittert hij boos.

‘Maarten vertelde dat!’

Waar Özcan op wijst is dat Maarten het geslacht van de Slimste-winnaar al in de eerste vijf minuten van de radio-uitzending verklapte. Als je net aan een uitzending begint, kun je natuurlijk niet het idee hebben dat het programma al is afgelopen.

Maar dit is nou eenmaal wat Maarten hem heeft verteld, verweert Jordi zich. “Goedemorgen, Maarten van Rossem vertelde toch echt aan de telefoon dat hij dacht dat de uitzending voorbij was.”

Factchecken

Özcan vindt dat Jordi een verantwoordelijkheid heeft om Maartens uitspraken te checken. “Dan moet je beter gaan factchecken. Marcus den Blanken (mediajournalist van het AD, red.) luisterde mee. Misschien kan hij je op weg helpen. Het zat aan het begin.”

Jordi: “Dank voor je feedback. Ik had het beter moeten factchecken. Slordig van mij. Maar voor of na de uitzending: uiteindelijk gaat het er vooral om dat Maarten dacht dat hij niet on air was toen hij deze uitspraak over De Slimste Mens deed.”

Flink pissig

Özcan reageert flink pissig. “Je hebt journalisten die hun fouten ruiterlijk erkennen en rechtzetten. En je hebt dit soort gezwets.”

Jordi: “Fouten…? Jeetje, ik citeerde Maarten van Rossem, meer niet. Daarnaast gaf ik toe dat ik het beter had moeten factchecken. Mooie dag!”

Blauwe ogen

Marcus, de mediajournalist van het AD, is verbaasd over de werkwijze van zijn Telegraaf-concullega: “Als het na vijf minuten in een uitzending is, kan je aannemen dat een liveshow van een uur nog niet afgelopen is, toch?”

Jordi: “Maarten zei letterlijk: ‘Ik liep weg en dacht dat de uitzending al voorbij was’.”

Marcus: “En jij gelooft iedereen altijd op zijn blauwe ogen? Luistert zelf niet, maar zegt gewoon wat iemand anders zegt? Prima, eigen keuze. Raar verhaal.”

Jordi: “Wat ik een aantal tweets geleden al zei: ik het had beter moeten factchecken.”

Twitter-ruzie

De Twitter-ruzie tussen de mediakemphanen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De Telegraaf plaatste het fragment online waarin Maarten van Rossem het geslacht van de winnaar verklapt. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen