Matthijs van Nieuwkerk krijgt koude douche: ‘Dit is een beetje raar’

Matthijs van Nieuwkerk krijgt een koude douche van Jan Uriot. De sterjournalist van Privé vindt het hypocriet dat de presentator vragen over zijn privéleven weigert, maar anderen daar wél naar vraagt.

Pim Sedee en Jan Uriot © Telegraaf

Er ontstond van de week wat ergernis bij RTL Boulevard en Shownieuws, omdat Matthijs van Nieuwkerk bij de presentatie van zijn nieuwe verhalenbundeltje weigerde om vragen over zijn privéleven te beantwoorden. Hij wilde de showrubrieken alleen gebruiken om wat aandacht te genereren voor zijn boekje, maar daar niets voor teruggeven.

Zwijgende Matthijs

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt dat in Matthijs’ geval een beetje flauw. “Matthijs van Nieuwkerk heeft van de week een nieuw boekje gepresenteerd en daar wordt dan de halve vaderlandse pers bij uitgenodigd, maar hij wil dan niet eventjes zeggen hoe leuk hij het heeft met zijn nieuwe vrouw”, zegt hij in zijn rubriek Wat Vindt Jan.

Hij vervolgt: “Dat wordt dan gevraagd door al die showbizzrubrieken en daar reageert hij niet op. Dat is prima, je moet het respecteren als mensen dat niet willen. Dan moet je dat gewoon respecteren.”

Hypocriet

Matthijs is echter een beetje hypocriet bezig, vindt Jan. “Wat deed hij nou februari vorig jaar? Toen had Matthijs in de tv-uitzending van Matthijs Gaat Door het rubriekje ‘Forever Young’ zitten en daar zat Willeke Alberti in.”

Het was de bedoeling dat Willeke daar over haar muzikale oeuvre zou praten. “Willeke Alberti komt daarnaartoe, naar die studio, om vragen te beantwoorden over haar carrière, haar rijke carrière. Waar begint hij over? Over de relatiebreuk en de scheiding van John de Mol en blijft daar brutaal op doorvragen.”

Koude douche

Dan moet Matthijs zelf ook niet zeuren als hij wat vragen over zijn privéleven krijgt, vindt Jan. “Als je dat nou zelf allemaal niet wil, doe het dan zelf ook niet gewoon. Ga dat soort vragen niet stellen. Daar word ik een beetje koud van.”

Een koude douche dus voor Matthijs. De reden dat de presentator zo spastisch deed over vragen over zijn privéleven? Hij schijnt bonje te hebben met zijn kinderen.

Fragment

Heeft Matthijs bonje met zijn kids? Evert Santegoeds vertelt:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen