Marc-Marie Huijbregts: ‘John de Bever moet wat beter nadenken!’

Marc-Marie Huijbregts vindt dat John de Bever zich buitengewoon bagatelliserend heeft uitgelaten over de discriminatie van de queergemeenschap. “Hij moet eens beter nadenken!”

Marc-Marie Huijbregts, John de Bever en Barbara Barend © RTL

John de Bever had een maand geleden een snoeiharde aanvaring met Barbara Barend in de talkshow HLF8. Zij zat daar aan tafel met de makers van een podcast over de queergemeenschap, een gemeenschap die uiteraard veelvuldig te maken heeft met discriminatie. Gehuil, vindt John. Het valt volgens hem allemaal wel mee.

‘Denk eens na’

Het is op zich een leuke man, maar hier slaat John de plank mis, vindt Marc-Marie Huijbregts. “Ik zag hem laatst in een programma allemaal zeggen dat discriminatie niet bestaat van homo’s enzo. Dat was wel fijn dat John daar achter was gekomen… Hij maakte er iets van: ‘Ja, dat doe je jezelf aan’”, legt de cabaretier uit in zijn podcast.

Marc-Marie vindt dat een beetje kortzichtig van John. “Dan denk ik: ja, John, het is toch wel slim om daar éven iets langer over na te denken.”

Achterhaald

John betrekt de situatie veel te veel op zichzelf, vindt Marc-Marie. “Dat was ook zo met Zwarte Piet, van: ‘Ja, mijn Surinaamse buurman heeft geen probleem.’ Prima dat hij geen probleem heeft, maar dat is het ding helemaal niet.”

Collega Aaf Brandt Corstius vindt dat John achterhaalde denkbeelden heeft. “Ik vind het altijd zo knap als mensen zelfs in deze tijd nog dat soort meningen kunnen hebben. Dan is er zóveel aan je voorbijgevlogen.”

Treurig

Daar is Marc-Marie het mee eens. “Ik vind het altijd treurig als mensen alleen maar vanuit zichzelf kunnen denken, van: ik heb geen last, dus ís er geen last!”

Hij besluit: “John de Bever moet daar wel iets langer over nadenken.”

Podcast

De podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen