Maarten van Rossem over blunder: ‘Wist niet dat we on air waren’

Maarten van Rossem baalt er ontzettend van dat hij het geslacht van de aankomende Slimste Mens-winnaar verklapt heeft. Hij wist naar eigen zeggen niet dat hij tijdens zijn onthulling on air was.

Özcan Akyol en Maarten van Rossem © NPO

Het is een ongelooflijke domper voor het hele team van De Slimste Mens: jurylid Maarten van Rossem heeft per ongeluk verklapt welk geslacht de winnaar van het aankomende seizoen heeft. We weten daardoor bij voorbaat al dat een groot deel van de kandidaten het sowieso niet tot de eindstreep gaat halen en dat is jammer voor de trouwe kijker.

Off the record

Maarten heeft het verklapt tijdens een live-interview in Onze Man In Deventer, het radioprogramma van Özcan Akyol. Daar was hij te gast in de nacht van zaterdag op zondag. “Een verrassende winnaar?”, vroeg de gastheer. En daarna versprak Maarten zich dus.

Hoe kan dit zo zijn misgelopen? Telegraaf-journalist Jordi Versteegden heeft contact opgenomen met Maarten, vertelt hij. “Hij zegt: ‘Ik noem het niet eens een blunder’, want wat er gebeurde: hij had het idee dat het programma al afgelopen was, dus hij dacht dat hij off the record nog met Eus aan het praten was.”

Betreurenswaardig

Jordi heeft het fragment nog eens teruggeluisterd. “Eus zei ook: ‘Is het nou wel zo handig? Want je verklapt nu wel het geslacht.’ Daarop zei Maarten nog: ‘Joh, maar je gaat toch niet naar de hogere heren stappen? Het blijft tussen jou en mij.’”

Hij vervolgt: “Maarten had zoiets van: dit is nooit uitgezonden geweest, maar dus wel. Dat vindt hij wel lastig. Hij zegt: ‘Het is vooral bijzonder betreurenswaardig.’”

KRO-NCRV boos

De verspreking van Maarten werd na afloop razendsnel uit de uitzending geknipt, dus het is nu niet meer te beluisteren. Het is echter uitgelekt via Radio 10 en dankzij De Telegraaf werd het landelijk nieuws. Jordi: “De KRO-NCRV belde in alle vroegte al naar de redactie van De Telegraaf van: ‘Kan het alsjeblieft offline?!’”

Het is allemaal heel jammer, vindt Jordi. “Maarten vindt het een ongelukkig misverstand en ik vind het zelf ook jammer dat ik het nu weet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Özcan Akyol uit was op een relletje met zijn gast Maarten van Rossem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen