Lingo-verhuizing naar Net5 zorgt voor verbazing: ‘Dit is opvallend’

Lingo keert na de zomer terug op televisie, maar niet bij SBS 6. Het Jan Versteegh-spelletje verhuist namelijk naar de slecht bekeken tv-zender Net5. Een opvallende keuze, vindt tv-kenner Tina Nijkamp.

Jan Versteegh © Reinier Bergsma

Het bekende taalspelletje Lingo keerde in de zomer van 2019 terug op de buis met Jan Versteegh als presentator. Na drie seizoenen en 313 afleveringen bij SBS 6 verhuist het programma nu naar de veel kleinere zusterzender Net5. Daar gaat vanaf eind augustus een nieuw seizoen lopen, meldt Shownieuws.

‘Opvallend nieuws’

De verhuizing naar Net5, de op een na minst bekeken zender van de tien grote tv-stations van NPO, RTL en Talpa, zorgt voor verbazing bij Tina Nijkamp. De voormalig zenderbaas van SBS 6 zegt: “Opvallend tv-nieuws. Gaat Net5 nieuwe koers varen?”

Kennelijk kiest Net5 voor een ander soort kijker, aldus Tina. “Net5 is sinds 1999 een jonge vrouwenzender met vooral veel buitenlandse dramaseries, maar dit dagelijkse programma is niet heel jong en qua doelgroep veel breder. Heel benieuwd welke programmering nog meer dit najaar op Net5.”

‘Jammer van Jan’

De verhuizing van Lingo maakt bij de gewone kijker weinig reacties los. Angela zegt op het reactieforum van NU.nl dat het jammer is dat Jan Versteegh terugkeert als presentator. “Hij beschikt over een beperkte woordenkennis waardoor JP wel heel erg vaak en voor de simpelste dingetjes wordt ingeschakeld door Jan.”

En Thom zegt: “Jan doet ’t wel aardig, maar ik erger me wel aan z’n regelmatig overslaande stem. Kan-ie misschien niks aan doen, maar ik vind ’t irritant. Kan natuurlijk ook aan mij liggen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen