‘Linda de Mol móet hebben geweten over Vieze Jeroentje’

Linda de Mol móet hebben geweten over de reputatie van haar geliefde Jeroen Rietbergen, die in het wereldje bekendstond als ‘Vieze Jeroentje’. Dat zegt Shownieuws-deskundige Victor Vlam.

Jeroen Rietbergen en Linda de Mol © RTL

Als een verbitterde, gevallen televisiester riep Linda de Mol eind januari woest dat ze helemaal níets meer gaat zeggen over het misbruikschandaal rond The Voice en haar rol daarin. Ze wist al jaren over een misdraging van haar geliefde Jeroen Rietbergen en over beschuldigingen aan het adres van Ali B, maar wil daar geen verantwoording over afleggen.

‘Ze móet praten!’

Victor Vlam, de nieuwe deskundige van Shownieuws, denkt echter dat Linda er niet aan ontkomt om zich hierover te laten ondervragen. Hij wijst erop dat ze bijvoorbeeld móet hebben geweten van de bedenkelijke reputatie van Jeroen, die volgens René van der Gijp ‘al twintig jaar’ bekendstond als ‘Vieze Jeroentje’ in het wereldje.

Linda keert na de zomer terug in de media en eigenlijk kán ze niet anders dan een groot interview geven, vindt Victor. Haar relatiebreuk met Jeroen zegt immers veel, maar niet alles. “Ik kan me voorstellen dat ze daar wel iets over móet zeggen.”

Vieze Jeroentje

Veel kijkers van Linda zullen zich vooral afvragen wat ze wist over de reputatie van ‘Vieze Jeroentje’, zegt Victor. “Ze moet wel echt wat vertellen over die situatie, want ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar of zij de reputatie van haar man Jeroen Rietbergen kende en of ze van zijn gedrag wist.”

Hij vervolgt: “Dat laatste is misschien niet het geval, maar het is moeilijk om te geloven dat ze niet wist dat hij een reputatie had als ‘Vieze Jeroentje’, want dat is iets waarvan we nu weten dat iedereen dat zo ongeveer wist. Ik denk dus dat ze echt wel in wat meer detail moet zeggen wat ze precies wist.”

Met de billen bloot

Linda kan niet terugkeren en doen alsof er niets is gebeurd, aldus Victor. “Het kan niet lijken alsof ze dingen achterhoudt. Haar lezers zien haar als een soort vriendin en op het moment dat je opeens een aantal dingen niet vertelt of niet wil zeggen, dan lijkt het toch een beetje van: ik vertrouw mijn lezers niet.”

Ze moet er gewoon een interview over geven, vindt hij. “Ik denk dat ze dat wel moeten doen. Veel mensen – en dat is ook haar kracht – zien haar als een soort vriendin. Je moet echt even met de billen bloot. Maar ik kan me voorstellen dat ze dat niet leuk vindt.”

Instagram

Linda maakte gisteren haar terugkeer bekend:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen