Ladies of Soul cancelen concerten na Glennis Grace-rel: ‘Dit is heel raar’

De Ladies of Soul hebben besloten om hun concerten te annuleren vanwege het gedoe rondom Glennis Grace. Het leidt tot enorm veel verbazing bij kenners en critici. “Dit is heel vreemd”, zegt Luuk Ikink.

Glennis Grace © Instagram

De druk op de Ladies of Soul om hun collega Glennis Grace te laten vallen voor de twee Ziggo Dome-concerten aankomende september was enorm. Pas een maand na die concerten begint namelijk het Jumbo-proces tegen de zangeres en die timing is dus behoorlijk beroerd. Nu is besloten om gewoon álles helemaal te schrappen.

Negatieve publiciteit

Er was geen andere keuze, zeggen de Ladies of Soul. “De negatieve publiciteit rondom het incident waarbij Glennis betrokken is geraakt, terwijl de cultuursector nog aan het herstellen is, maakt de broodnodige promotie voor de concerten al ruim drie maanden moeilijk.”

Ze vervolgen: “Glennis begrijpt dat dit zijn tol eiste en heeft ons de afgelopen week laten weten zich terug te willen trekken ten behoeve van de concerten. Wij hebben er ondertussen alles aan gedaan te kijken of de concerten toch doorgang konden vinden omdat wij de fans niet teleur willen stellen.”

Enorme teleurstelling

Dat is volgens de Ladies niet mogelijk gebleken. “Door alle ontwikkelingen en na intensief overleg met specialisten en adviseurs blijkt het niet haalbaar om op korte termijn de spectaculaire shows te produceren die jullie van ons gewend zijn.”

Ze besluiten: “Dit is vanzelfsprekend en enorme teleurstelling voor iedereen die met hart en ziel werkt aan Ladies of Soul en onze trouwe bezoekers.”

Luuk Ikink verbaasd

Heel vreemd, vindt Luuk Ikink het. Ene Frenckel zegt tegen hem: “Ladies of Soul draait toch niet alleen om Glennis? Ziggo Dome draait eindelijk weer overuren met de grootste producties. Hoezo kan Armin van Buuren wel een vette productie neerzetten, en een ander niet? Doe dan één show in plaats van twee. Of zijn er echt zo weinig kaarten verkocht?”

Luuk daarop: “Het is inderdaad vreemd dat het afzeggen van één persoon meteen resulteert in het niet meer kunnen organiseren van een spectaculaire show.”

Hij vervolgt: “Lijkt mij trouwens niet dat het de negatieve publiciteit was die promotie lastig maakte. Juist het incident zélf. Glennis Grace wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade – logisch dat daar vragen over komen in aanloop naar zo’n grote show.”

Raar statement

RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg is ook verbaasd. “Ehum… zij begon toch? 🙄 Anyhow, raar statement met rare vergelijkingen en verbanden.”

Ene Jordy daarop: “Ik speculeer nu, maar ik heb sterk vermoeden dat de productie (en de dames) een goed gesprek met GG hadden, waarbij ze hoopten dat ze zélf uit het project zou stappen. En dat niet deed.”

Joost: “Of de kaartverkoop liep door gebrek aan promo al zo slecht dat ze het onder deze dekmantel mooi konden cancelen zonder al te veel gezichtsverlies voor de andere dames… wie zal het zeggen.”

Instagram

Het statement van de Ladies:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ladies of Soul cancelen concerten. Wat denkt u dat de reden is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen