Johan Derksen enorm verbaasd over Eva Jinek: ‘Ze is zó kinderlijk!’

Johan Derksen vindt dat Eva Jinek op een ‘kinderlijke’ manier met kritiek van buitenaf omgaat. Hij vindt dat erg vreemd voor een tv-ster van dit kaliber. “Ze is bijna hysterisch als ze wat kritiek krijgt.”

Eva Jinek en Johan Derksen © RTL, SBS

Eva Jinek lag vorige maand een hele nacht wakker toen Johan Derksen haar op televisie een ‘oncollegiaal loeder‘ noemde. Ze zat een avond later emotioneel in de talkshow van Beau van Erven Dorens om te ontkennen dat ze op het feestje na haar seizoensfinale heeft staan dansen op het graf van Vandaag Inside. Onhandig, vindt Bridget Maasland.

Eva’s plantsoentje

Hoewel die rel nog steeds doorsuddert, is dat niet de enige kritiek die Eva voor haar kiezen krijgt. Ze is momenteel te zien op Videoland met een korte serie over het moederschap, waarin ze allerlei taboes zegt te doorbreken. De reacties zijn vernietigend; die ’taboes’ van Eva worden vanuit de Volkskrant zelfs een ‘platgetrapt plantsoentje‘ genoemd.

Hoe Eva die kritiek beantwoordt? Ze begon gisteren plotseling allerlei complimentjes aan haar adres te herplaatsen in haar stories op Instagram. Normaal gesproken doen alleen de kleinere sterren dat, die daarmee willen bewijzen dat ze het publiek aan het bekoren zijn. Het is eigenlijk een beetje not done.

Johan haalt uit

Het is kinderachtig dat Eva kennelijk zó met die kritiek bezig is, vindt Johan. Hij zegt in Vandaag Inside: “Zonder een hetze tegen Eva Jinek te willen beginnen, want ik heb niets tegen Eva Jinek, maar ik heb zélden een grote vakvrouw die toch een ster is in Nederland zó kinderlijk zien reageren op wat kritische noten in de media.”

Het verbaast hem echt ten zeerste hoe Eva daarmee omgaat. “Die heeft van d’r leven nog nooit veel kritiek gehad.”

Wilfred Genee: “Je bedoelt nu omdat ze ook over haar documentaire via een aantal columns kritiek heeft gekregen?”

Johan: “Ja, maar ze is bijna hysterisch als ze wat kritiek krijgt.”

Complimentenregen

Wilfred: “Er waren wat columns gekomen over haar zwangerschapsdocumentaire bij Netflix (bedoelt Videoland, red.) en dat het zo’n taboe was en de vrouw die erover schreef zei: ’Nou, sorry, maar als dit een taboe was, dan weet ik het ook niet meer.’ Vandaag had ze op haar Instagram allemaal complimenten gepost die ze had binnengekregen van mensen die het gezien hadden.”

Johan: “Ja. Nou, ik heb 600 adhesiebetuigingen en brieven gehad en die leg ik hier ook niet op tafel.”

‘Niet haar beste weken’

Hart van Nederland-verslaggever Sam Haegens: “Het valt ook wel op dat jullie ook wel heel erg met Eva Jinek bezig zijn of niet?”

Johan: “Zij is meer met ons bezig dan wij met haar, maar het is een beetje zielig zoals zij reageert.”

Advocaat Job Knoester: “Nou, het zijn duidelijk niet de beste weken van Eva geweest tot nu toe.”

Wilfred: “Daar hebben we allemaal wel eens last van, hè?”

Job: “Dat moet je gewoon van je af laten glijden, denk ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen