Jandino Asporaat overweegt vertrek uit Nederland: ‘Dat is mijn droom’

Wat jammer nou: Jandino Asporaat en zijn stembanden dreigen naar Curaçao te emigreren. De cabaretier vindt de kwaliteit van leven op het eiland veel beter in vergelijking met Nederland.

Jandino Asporaat © NTR

Jandino Asporaat is 41 jaar geleden geboren op Curaçao. Op zijn elfde verhuisde hij naar Nederland en dat vond hij maar vreselijk. “Op Curaçao lag de focus op wat je had, in Nederland op wat je niet had. Het was alsof er een emmer koud water in mijn gezicht werd gegooid”, vertelt hij in het babbelblad &C. “Nog los van de temperatuur.”

‘Curaçao is beter’

Afschuwelijk allemaal. “Nederland was niet het paradijs zoals het op Curaçao werd omschreven, maar heel hard. Binnen die hardheid zocht ik naar de mooie momenten.”

Het is echt veel beter op Curaçao, vindt Jandino. “De levenskwaliteit is op Curaçao echt hoger. In Nederland vergader je op een kantoor. Op Curaçao zeg je: ik zie je zo op het strand. (…) Iedereen helpt elkaar, mensen zijn vriendelijk.”

‘Mijn hart ligt daar’

Jandino heeft in Nederland zijn miljoenen vergaard, maar hij voelt zich ondanks alles ‘een echte Curaçaoënaar’. “Mijn hart ligt bij de projecten die ik op Curaçao doe.”

Heeft hij het hier over de studieprojecten waar Juice Channel onlangs over berichtte? “Ik ben een landbouwschool aan het opzetten voor de jeugd op Curaçao en open binnenkort een nationaal park op het eiland.”

Weg uit Nederland

Dat klinkt als een hoop werk. Is dat woon-werkverkeer naar Curaçao niet een beetje vervuilend? “Minstens één keer per maand vlieg ik op en neer naar Curaçao om daar van alles te regelen.”

Jandino denkt dat het misschien wel tijd wordt om naar Curaçao te emigreren. “Mijn droom is om de huidige situatie om te draaien, zodat Curaçao mijn volledige basis wordt en Nederland op de tweede plek komt.”

Instagram

Terwijl zijn vrouw thuis voor de kinderen zorgt, vliegt Jandino keer op keer naar Curaçao voor zijn ‘projecten’:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jandino Asporaat overweegt een vertrek uit Nederland. Jammer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen