Jan Smit wil absoluut niet terugkeren als coach in The Voice

Jan Smit heeft er absoluut geen behoefte aan om terug te keren als coach in The Voice of Holland, áls het programma überhaupt terugkeert op de buis. “Nee, want ik ben bewust gestopt.”

Jan Smit © RTL

Het twaalfde seizoen van The Voice of Holland is in januari abrupt van de buis gehaald vanwege de onthullingen over machtsmisbruik achter de schermen. Jan Smit was een van de coaches in het elfde seizoen. Dat is het laatste volledig afgeronde seizoen van de talentenjacht. Hij vormde toen een jury met Ali B, Anouk en Waylon.

Jan niet gehoord

Is Jan eigenlijk gehoord over het misbruikschandaal? “Nee. Ja, ik was toen al weg. Ik heb daar drie maanden gezeten in de coronatijd, waarin we de kandidaten niet eens mochten begroeten omdat alles op afstand was, dus dat had niet heel veel ehhh…”, vertelt hij in de talkshow van Humberto Tan.

Het machtsmisbruik speelde toch ook tijdens zijn seizoen? “Volgens mij niet. Volgens mij ging het over een hele periode van een jaar of zeven geleden en ver daarvoor, dus dat was niet in mijn tijd. Ik ben niet gehoord.”

‘Geen Voice meer!’

Zou Jan een terugkeer in The Voice zien zitten? “Nee, want ik ben bewust gestopt. Nee, nee, ik denk het niet. Ik heb daar goed over nagedacht, over waarom ik na één seizoen wilde stoppen.”

Waarom dan? “Ik vond het ontzettend leuk hoor, laat ik dat vooropstellen – we hadden echt heel veel lol – maar uiteindelijk ben je weer andere dingen aan het doen en dan moet je het weer inpassen en ik wil gewoon niet zo heel veel meer doen.”

Spotlights

Het zou nu veel te druk worden, aldus Jan. “Toen was er gewoon niks, dus was het voor mij ook een mooi moment om gewoon weer een beetje terug te komen. Ik had toen een jaar lang niks gedaan en wilde gewoon weer een beetje wennen aan de spotlights. Dat was eigenlijk de voornaamste reden.”

Is hij dit weekend trouwens op het huwelijk van Anouk geweest? “Ik was niet uitgenodigd. Ik heb haar wel een berichtje gestuurd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waylon raakt niet uitgepraat over dat hij The Voice zo graag terug wil op de buis. Is het niet gewoon tijd voor wat nieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen