Hans Klok verbijsterd door boze verpleegster: ‘Hou gewoon je smoel!’

Hans Klok vindt dat Nederlanders op dit moment heel erg aan het vertrutten zijn. Hij zag laatst een verpleegster geprikkeld reageren na een complimentje. “Hou dan gewoon je smoel!”

Hans Klok © VPRO

Het stoort Hans Klok mateloos dat je tegenwoordig bijna al grensoverschrijdend bezig bent als je een complimentje uitdeelt. “De showbizz was in de jaren 90 anders dan nu. Het was veel vrijer en anders. We zijn met z’n allen een beetje aan het vertrutten, mensen durven niet eens meer iets te zeggen”, zegt hij in het opinieblad Playboy.

‘Hou toch je smoel!’

Sommige vrouwen reageren echt overtrokken, vindt Hans. “Ik hoorde laatst van iemand die in het ziekenhuis tegen een verpleegster zei: ‘Wat zie je er mooi uit.’ Haar antwoord: ‘Dat is niet aan jou om te zeggen.’ Dan denk je toch: hou je smoel?”

Het is volgens Hans bij de beesten af. “Ik vind dat op het enge af, wat misschien ook te maken heeft het met het feit dat we met zoveel nationaliteiten samenleven op een klein stukje grond.”

Legale MeToo’er

Het vak van Hans is volgens hem totaal niet MeToo-proef. “Mijn vak is hopeloos ouderwets, niet geëmancipeerd en één groot #Metoo-verhaal. Ik raak mijn assistentes aan, ik til ze op mijn schouders, ik geef ze een tik op hun billen. Het is maar goed dat ik homo ben, anders zat ik allang in de bak.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk vind ik dat stiekem wel leuk, want tegenwoordig mag niets meer. Het is allemaal #Metoo. Ik ben een legale #Metoo’er.”

Pensioen

Tot slot: heeft Hans zijn schaapjes op het droge? Kan hij al stoppen met werken? “Nee, maar ik heb het wel goed voor elkaar met bedrijfspanden en andere investeringen. Vroeger zei ik altijd: ‘Ik ben niet zakelijk’, maar op een gegeven moment dacht ik: daar stop ik mee.”

Je kunt jezelf ook aanleren om zakelijk te zijn, zegt Hans. Hoe hij dat doet? “Lekker een bankapp op je telefoon, kijken wat erin komt en wat eruit gaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Nederland behoorlijk aan het vertrutten is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen