Gordon woest op Angela de Jong: ’Zure takketrol met dikke reet!’

Het ernstige conflict tussen mediavijanden Angela de Jong en Gordon is weer in alle hevigheid opgelaaid. Hij haalt in een lang statement keihard uit naar de AD-opiniediva en haar ‘dikke reet’.

Angela de Jong en Gordon © SBS, NPO

Angela de Jong wekt al jaren enorm veel agressie op bij tv-sterren. Zo noemde Linda de Mol haar recentelijk ‘intens vals‘ en wilde Wendy van Dijk haar jaren geleden zelfs slaan. De BN’er die traditiegetrouw echter het heftigst reageert op columns van Angela is de naar Dubai verhuisde SBS 6-presentator Gordon. By far.

Zure takketrol

Het tv-optreden van Gordon in de kijkcijferhit Boerderij Van Dorst heeft Angela gisterenavond niet bekoord. Ze heeft hem vanochtend in haar column een ‘narcistische kleuter‘ genoemd. En hoewel de presentator ver weg van Nederland een nieuw leven heeft opgebouwd, schiet zoiets toch nog enorm in het verkeerde keelgat bij hem.

Gordon reageert woest. “Ik dacht al: waar blijft ze nou, die zure takketrol van het AD (Algemeen Dieptepunt), maar daar is ze hoor! Ze kon niet wachten om weer een heerlijk negatief stuk over me te schrijven en heeft zelfs haar Franse kaasjes en chips aan de kant gegooid om haar venijn weer los te laten”, schrijft hij op Instagram.

Volgevreten reet

Het is walgelijk, vindt Gordon. “Het wordt een beetje zielig nu, Angela, en gaat mensen ook opvallen dat je alleen maar negativiteit kan ontdekken in mijn verschijning. Je hebt jezelf al enorm voor lul gezet laatst (en dan heb ik het niet over dat shot van achteren bij Even Tot Hier van je enorme dikke volgevreten reet) maar met je ‘recensie’ over Down the Road.”

De kritiek op zijn programma Down the Road is ook onterecht, vindt Gordon. “Dat programma dat een tweede seizoen krijgt en in de race is voor de Ring. Ik moet om je lachen maar ik vind je ook gevaarlijk en wel hierom. Je misbruikt je machtspositie om je columns te gebruiken voor persoonlijke wrok.”

‘Fluit Angela terug!’

Angela gaat écht te ver, meent Gordon. “Veel erger nog: je zaait haat en negativiteit, dag in dag uit, in een maatschappij die al enorm onder druk staat. Je vertoont je in programma’s waar je helemaal niet thuishoort en gaat mij beschuldigen van narcisme en mediageilheid? Ik hou voor niemand meer m’n mond en zeker voor jou niet.”

Wat moet er volgens Gordon gebeuren? “Ik vind wel dat je teruggefloten moet worden door je hoofdredacteur en dat die je erop wijst dat je een voorbeeldfunctie hebt en je moet stoppen om mensen willens en wetens kapot te willen maken.”

Troela

Het moet eens over zijn met Angela, vindt hij. “Ik loop inmiddels 35 jaar mee in dit vak en wens niet meer zo respectloos aangesproken te willen worden door een troela zoals jij die denkt daarmee weg te komen.”

Hij besluit: “Dus laat aan je kinderen zien dat je ook een goed mens kan zijn in plaats van de enorme trut die je tentoonstelt keer op keer en doe je werk nou eens goed! Ps, groetjes uit Dubai en als je dieettips wil? Ga een jaar paardrijden op een Fries molenpaard! DAN HEB JE GOUDEN TV!!!”

De post van Gordon wordt gesteund door een aantal BN’ers, waaronder Bridget Maasland, Dries Roelvink en Roy Donders.

Instagram

De Instagram-post van Gordon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Gordon te ver gaat met het fatshamen van Angela de Jong?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen