Frank Dane komt op plek Coen & Sander: ‘Ik was al bijna weg bij 538’

Frank Dane krijgt de middagshow van Radio 538. Het gerucht ging al even en nu is het rond: hij komt op de plek van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. “Ik was al in gesprek over een andere baan.”

Frank Dane © Radio 538

Radio 538 zit qua luistercijfers in bijzonder zwaar weer, dus de zenderbobo’s zijn al het hele jaar flink aan het schuiven. Frank Dane werd rondom de jaarwisseling plotseling uit de ochtendspits gehaald en onlangs werd De Coen & Sander Show gekielhaald als dagelijks programma. Vandaag wordt duidelijk dat Frank op hun plek komt.

Bijna weg bij 538

Frank vindt het heel merkwaardig dat hij vlak na zijn ontslag opeens weer zo’n mooi tijdslot krijgt. Hij was al bijna weg bij het station. “Ik was buiten 538 in gesprek over een baan toen ik een paar weken geleden werd gebeld door Paul of ik naar kantoor wilde komen”, vertelt hij in het AD.

Daar vroeg Paul Römer, een van de knechten van John de Mol, hem plotseling voor de middagshow. “Ik dacht even dat ik in Candid Camera zat. Dit was de allergekste draai van de afgelopen maanden.”

Flink pissig

En dat terwijl Frank flink pissig was over zijn vertrek uit de ochtend. “Ik werd een dag na kerst geappt door de baas van Talpa, Paul Römer. Of we even konden bellen? (…) De timing was lelijk.”

Zijn collega Wietze de Jager bleek toen al te weten dat Frank eruit zou vliegen. “Mijn opvolging was al geregeld”, zegt hij. “Ik had geen enkel signaaltje gehad, niks. Het was echt een donderslag bij heldere hemel.”

Doorbetaald

Frank had geen zin om stennis te schoppen. “Ik kreeg netjes doorbetaald. In zo’n luxe positie moet je niet te hard klagen.”

De Coen & Sander Show zou zijn gekielhaald omdat Radio 538 in de middagspits meer muziek en minder geklets wil. “Ik heb die opdracht niet gehad”, zegt Frank. “538 weet precies welk vlees ze in de kuip hebben.”

29 augustus

De première van Franks nieuwe middagshow is op 29 augustus:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Radio 538 definitief over zijn piek heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen