Chantal Janzen bespot in Even Tot Hier: ‘Dit is echt infantiel!’

Chantal Janzen en Martijn Krabbé zien de storm van kritiek op hun nieuwe ballonnenshow Blow Up nog niet gaan liggen. Het programma werd gisteren op de hak genomen in de tv-hit Even Tot Hier.

Even Tot Hier © NPO

Kinderlijke tv-shows waren tijdens de coronapandemie, toen hele families verveeld thuis zaten, een grote hit. Ruben Nicolai die met legoblokjes speelde? Kijkcijferknaller. Winston Gerschtanowitz die knikkert met BN’ers? Grote hit. Maar al snel raakte de kijker uitgekeken. Kinderlijke programma’s als Showcolade en Tik M Aan flopten genadeloos.

Kinderlijke shows

RTL 4 zet ondanks alles nog steeds in op dit genre, maar Ruben Nicolai’s Domino Challenge is momenteel een grote flop en de nieuwe ballonnenshow Blow Up van Chantal Janzen en Martijn Krabbé scoort niet meer dan redelijk. Inhoudelijk krijgt Blow Up erg veel kritiek; het format van die show is volgens critici flinterdun.

Tv-kenner Jordi Versteegden van De Telegraaf denkt dat Chantal zelfs moet oppassen voor imagoschade. Ze wordt behoorlijk vaak op kinderlijke shows gezet en dat zou haar imago geen goed doen.

Bespot in Even Tot Hier

De ballonnenshow van Chantal en Martijn werd gisteren bespot in de kijkcijferhit Even Tot Hier, waar 1,7 miljoen mensen naar keken. Na een rap van Arnold Karskens voor zijn omroep Ongehoord Nederland, merkt presentator Jeroen Woe op: “Het enige wat nog infantieler is op televisie, is dat ballonnenprogramma.”

Collega Niels van der Laan cynisch: “Nahhh, nee! Nee! Dat is hartstikke leuk, man!”

‘Dat is kinder-tv!’

Jeroen: “Is dat leuk?! Ik moet ook mijn mond houden, want ik heb het nog nooit gezien. Ik kijk die kinder-tv ’s ochtends nooit. Is het niet ’s ochtends?”

Niels: “Nee, het is niet ’s ochtends! Het is prime time, voor grote mensen! Ja! Het is ongelooflijk! Dan heb je eerst ballonnen en dan opeens een hondje! Of een poes, of een tijger, je kan het zo gek niet bedenken!”

Jeroen: “Nou, ik zal het een keer kijken.

Niels: “Ja, daar hoor je niemand over klagen hoor. Het is práchtige tv!”

Op de hak

Er werden nog veel meer BN’ers op de hak genomen in de een na laatste Even Tot Hier van het seizoen.

Johan Derksen werd bespot vanwege zijn uitspraken over de stikstofcrisis, Sander Lantinga vanwege zijn kijkcijferflop op SBS 6, Martien Meiland vanwege zijn overkill op televisie, Gordon vanwege zijn cocaïneverslaving en Rob Kamphues vanwege het delen van pikante filmpjes.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen