Caroline van der Plas walgt van Youp van ’t Hek: ‘Wees geen Youp!’

Caroline van der Plas is helemaal klaar met Youp van ’t Hek. De politica vindt de ‘venijnige’ column die de cabaretier heeft geschreven over boeren walgelijk. “Wees geen Youp!”

Caroline van der Plas en Youp van 't Hek © RTL

Youp van ’t Hek heeft voor zijn column in het NRC Handelsblad een cynisch stuk geschreven over het boerenleven en dierenwelzijn. Hij reageert daarmee op de zorgen die er bij boeren leven over hun toekomst, nu het kabinet de stikstofuitstoot drastisch wil terugbrengen. De boeren zijn helemaal klaar met VVD-minister Christianne van der Wal.

‘Wees geen Youp!’

Die column van Youp wekt enorm veel ergernis op bij Caroline van der Plas, die virtueel de tweede partij van het land leidt. Hij kletst vanuit een ivoren toren, vindt de politica.

Ze schrijft: “Youp van ’t Hek heeft geen grond en huis dat al decennia, soms eeuwen in de familie is. Youp hoeft zich nooit zorgen te maken dat zijn huis en grond wordt afgenomen. Youp huilt niet elke dag. Youp kan venijnige columns schrijven over boeren omdat hij drie keer per dag eten heeft. Wees geen Youp.”

Onder vuur

Caroline ligt de laatste tijd behoorlijk onder vuur. Ene Svennus, die een reactie krijgt van de politica, twitter daarover: “Nu BBB virtueel de tweede partij van het land is, zou je eigenlijk alle kranten en andere MSM (mainstream media, red.) in de gaten moeten houden de komende weken.”

Wat gaan we te zien krijgen dan? “De muggen worden massieve olifanten, de ‘één bron is geen bron’-regel gaat met voeten getreden worden en opiniepagina’s vol verdachtmakingen.”

Hoofd koel

Op die voorspelling reageert Caroline als volgt: “Ze doen maar. Wij blijven gewoon het hoofd koel en de rug recht houden. Er is al een beweging op gang die probeert me zwart te maken. Moeten ze vooral blijven doen, het geeft BBB alleen maar voordeel. Mensen in het land zijn dat zat namelijk. Zie ook peiling van vandaag.”

Vooralsnog krijgt ze vooral op Twitter een hoop drek over zich heen. Het raakt haar het meest als mensen haar overleden man erbij halen. “Mijn overleden man erbij halen om zijn punt te maken. Lager kun je niet zinken wat mij betreft. Over de rug van iemand die dood is en die ik nog elke dag gruwelijk mis. Helaas krijg je die reacties ook.”

Tweet

De tweet van Caroline over Youp:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen