Yvonne Coldeweijer jaagt nog steeds op Danny de Munk: ‘Er speelt wat’

Yvonne Coldeweijer is nog steeds niet klaar met de zaak-Danny de Munk. De juicedetective hint op nieuwe feiten in dit dossier. “Er spelen wat dingen op de achtergrond. Meer dan je denkt.”

Yvonne Coldeweijer en Danny de Munk © RTL

Niet RTL Boulevard, de Story of de Privé, maar Yvonne Coldeweijer zorgt op dit moment voor de meeste reuring in de showmedia. Na haar bijdrages aan het blootleggen van de vermeende misbruikschandalen rond Ali B, Marco Borsato en The Voice of Holland en het ontmaskeren van Lil Kleine als vrouwenmishandelaar, is ze nog steeds op jacht.

Rel over Danny

Yvonne is momenteel druk met het dossier-Danny de Munk, verklapt ze op Instagram. Ze maakte tweeënhalve week geleden een veelbesproken juicevideo over de zanger, waarin ze het verhaal vertelde van een vrouw die contact met haar heeft gezocht. Zij zou slachtoffer zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Danny.

Danny werd vervolgens overspoeld met kotsgezichtjes op Instagram, maar na drie dagen kwam hij met een ontkenning. Zowel RTL Boulevard als Shownieuws sprongen in de bres voor Danny, die gewoon verder is gegaan met optreden. Ondertussen hint Yvonne echter op nieuwe feiten in dit dossier.

‘Er spelen dingen’

Als Yvonne gisterenavond tijdens een vraag-en-antwoordsessie op Instagram gevraagd wordt of er nog nieuws is over Danny (‘want het is wel erg stil na zulke heftige aantijgingen’), antwoordt ze: “Er spelen dingen.”

Yvonne herhaalt daarmee haar boodschap op de avond van Koningsnacht. Ze sloot zich toen aan bij de sneer van journalist Ton F. van Dijk (die de uitgelekte aangifte van Johnny de Mols ex Shima Kaes publiceerde) aan het adres van John van den Heuvel. Volgens hem ‘verschillen de analyses van John nogal afhankelijk van om wie het gaat’.

Eens met Ton

John is namelijk uiterst kritisch over Ali B en Marco Borsato, terwijl hij de bevriende Johnny de Mol met hand en tand verdedigt. “Deze meneer Ton heeft gelijk”, zegt Yvonne.

Ze vervolgt: “Zo hoorde ik John laatst beweren bij Boulevard dat er uit het verhaal wat ik in mijn video heb verteld (over een BN’er) niet blijkt dat er een strafbaar feit is gepleegd. Volgens mij is dat niet aan John om te bepalen.”

‘Meer dan je denkt!’

Yvonne heeft het hier uiteraard over de zaak van Danny, die de steun geniet van de showmedia. “Het werd meteen onder het kleed geveegd (zoals dat gebeurt bij onze lievelings-BN’ers), maar er spelen wel degelijk wat dingen op de achtergrond. Meer dan je denkt…”

Het klinkt alsof Yvonne nog veel meer drek naar boven gaat halen. “To be continued”, zegt ze.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Danny de Munk alsnog de klos is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen