Tijl Beckand verdedigt juicekanalen: ‘Goed dat er tegenwicht is’

Tijl Beckand heeft helemaal niet zo’n moeite met de juicekanalen, ondanks dat ook hij er al eens aan ten prooi is gevallen. “Het is goed dat er tegenwicht is voor de traditionele media.”

Tijl Beckand © RTL

Je moet als BN’er niet zo spastisch omgaan met juicekanalen, vindt Tijl Beckand. Zelf was hij onlangs ook aan de beurt toen er een foto uitlekte van zijn Groningse stapavond. Er werd gesuggereerd dat hij vreemd zou gaan, maar de vrouw met wie hij op die foto zoende bleek gewoon zijn eigen liefdespartner te zijn.

‘Ik ben betrapt!’

Tijl vindt het wel geinig, geeft hij aan in de talkshow van Eva Jinek. “Er wordt überhaupt veel gefilmd en mensen roepen het een beetje van: ‘Hé, dit gaat naar een juicekanaal!’ Ja, weet je, kijk… Het is wel geinig dat je dan naar de keuken gaat om tegen je eigen vrouw te zeggen: ‘Ik ben betrapt! Met jou!’”

Niet iedere BN’er staat er zo relaxed in als Tijl. Hij doet zijn uitspraken uitgerekend in de Jinek-aflevering waarin ook Samantha Steenwijk te gast is. Zij heeft op hoge poten een heel juridisch circus opgetuigd om Yvonne Coldeweijer aan te pakken over een absoluut non-onderwerp: het gebruik van dieetpilletjes.

Tijl verdedigt

Het is volgens Tijl goed dat er nu ook juicekanalen zijn. “Er staat een vrij goede documentaire op Netflix over Jimmy Savile. Dat is een dj die veertig jaar lang als een roofdier zijn gang is gegaan in Engeland. Hand boven het hoofd gehouden door de traditionele media.”

Juist door online kanalen is hij alsnog ontmaskerd, aldus Tijl. “Aan het eind van zijn leven, een jaar nadat hij dood was, is hij toch ten val gebracht doordat er online steeds meer verhalen over hem naar boven kwamen. Er is dus wel degelijk plek vind ik voor online juice-achtige kanalen.”

Tegenwicht

Tijl is dus niet voor een verbod. “Het moet niet omslaan in een situatie van: we publiceren maar, het is waar of niet waar of half waar, want dan komen we allemaal aan de beurt. Maar als je afgaat op de grote vissen en waarmee je een maatschappelijk doel dient, dan is het goed dat er tegenwicht is voor de traditionele media.”

De bekendste juicekanalen in Nederland zijn die van Yvonne Coldeweijer, de mannen van RoddelPraat (Dennis Schouten en Jan Roos) en Juice Channel.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tijl Beckand de juiste houding heeft ten opzichte van juicekanalen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen