Thom Hoffman onder vuur na kritiek op VI: ‘Hij is zélf onfatsoenlijk!’

Thom Hoffman ligt onder vuur na zijn felle kritiek op Johan Derksen en diens collega’s bij Vandaag Inside. Er staat een acteur op die onthult dat Thom de láátste is die mee mag praten over fatsoen.

Thom Hoffman © RTL

De mannen van Vandaag Inside hebben er weer een turbulente week op zitten. Nadat Johan Derksen zijn tv-collega Eva Jinek donderdag uitschold voor oncollegiaal loeder, zat ze een avond later in de talkshow van collega Beau van Erven Dorens. Daar sprong Thom Hoffman voor haar in de bres. Hij walgt van de mannen van VI.

Thom onder vuur

Hoewel Thom naar eigen zeggen nooit naar VI kijkt, wil hij wel dat het programma van de buis gaat. “Ik vind dat er echt van bovenaf moet worden gezegd… Moet er niet zo langzamerhand een keertje gezegd worden: ‘Kappen met die onzin!’ Met dat geschreeuw, dat beschuldigen, dat roepen, die ruwe woorden.”

Wat?! Praat Thom hier nou over fatsoen? Collega-acteur Ramon Hopman kan zijn oren niet geloven. Volgens hem is Thom namelijk wel de láátste die mee mag praten over welgemanierdheid.

Smijten met rekwisieten

Ramon klapt uit de school over Thoms gedrag op de filmset. “Thom Hoffman praat over fatsoen! Ik heb heel lang geleden een gastrolletje gespeeld in De Co-assistent waarin hij een hoofdrol had. Het was meneer Hoffman die op de set aan het schreeuwen was en met rekwisieten smeet”, twittert hij.

Het is volgens Ramon dan ook lachwekkend dat Thom aan tafel bij Beau uit zijn slof schiet over het ‘onfatsoen’ van Vandaag Inside. “Dit optreden vind ik werkelijk ‘voor de bühne’.”

VI-fans boos

De VI-fans ergeren zich ook groen en geel aan Thom, die onder meer bekend is van de SBS 6-serie Dokter Tinus. “Moraalridder, houd je bij je eigen vak en bemoei je niet met VI. Je zegt dit alleen maar om zelf weer in de belangstelling te komen. Valt me tegen van je”, zegt Agnes bijvoorbeeld.

Anneke vindt Thom heel erg veroordelend. “Een dusdanige conclusie trekken over iets wat je niet gezien hebt, getuigt van vooringenomenheid en eigenlijk ook wel een beetje dom.”

Geen familie

Sommige mensen op social media denken overigens dat Thom Hoffman de vader is van Tim Hofman, maar dat klopt niet. Hun achternamen klinken fonetisch weliswaar hetzelfde, maar je schrijft het anders.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt u moe van mensen die zich zo gretig verzetten tegen Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen