Thom Hoffman kotst op Johan Derksen: ‘Kappen met die onzin!’

Thom Hoffman, bekend van de tv-serie Dokter Tinus op SBS 6, kotst op Johan Derksen en zijn collega’s van Vandaag Inside. “Dit is verschrikkelijk, het kan gewoon niet, het moet stoppen!”

Chazia Mourali en Thom Hoffman © SBS 6

Vandaag Inside is momenteel vrijwel het enige spraakmakende programma op televisie, dus men heeft het bijna nergens anders meer over. Beau van Erven Dorens ontving gisteren Eva Jinek in zijn talkshow en zij vertelde hoe erg ze ermee zat dat Johan Derksen haar donderdagavond live op televisie een ‘oncollegiaal loeder‘ noemde.

Thom ontploft

Eva heeft inmiddels gebeld met de VI-sterren en vertelde aan Beau dat het wat haar betreft een gesloten hoofdstuk is. Maar daar dacht medegast Thom Hoffman heel anders over. “Is dat niet een beetje makkelijk?”

Hij vervolgt: “Moet er niet zo langzamerhand een keertje gezegd worden: ‘Kappen met die onzin!’ Met dat geschreeuw, dat beschuldigen, dat roepen, die ruwe woorden. Het was een voetbalprogramma. Hun denkraam is bepaald door vier hoekvlaggen en twee goals. Zij moeten zich niet met de dagelijkse actualiteit bezighouden!”

‘Het stoort mij’

Thom vindt het een schande dat Eva door Johan is uitgescholden voor ‘loeder’. “Het stoort mij als kijker verschrikkelijk dat er zo over mensen wordt gesproken en ik vind dat jij daarvoor mag opkomen. Je kan zeggen: ‘Dit is verschrikkelijk, het kan gewoon niet, het moet stoppen!’”

Hij vervolgt: “Het is echt niet te harden dat dat gelijk op televisie terug is en gelijk alweer 1,5 miljoen kijkers heeft en dat een mevrouw daar aan tafel zit die helemaal niet reageert. Waar zijn die dames die dan opkomen voor de medevrouwen? Zeg er eens wat van! Dan laat je toch van je horen? Hélène Hendriks, laat van je horen. Ik vind het echt…”

Fatsoen bewaren

Thom kreeg aan tafel steun van Chazia Mourali, terwijl Eva en Beau zich neutraal opstelden. Beau: “We hebben gewoon nu eenmaal een heel pluriform mediabestel. We hebben bij de publieke omroep Ongehoord Nederland, daar komt ook taal uit…”

Thomas: “Je kunt toch je fatsoen bewaren als je op televisie bent? Je hoeft toch niet te schelden? Je kunt toch zeggen: ‘Ik ben het niet eens met wat Eva heeft gezegd.’ Ik heb het niet eens gezien, dus ik weet er niks van, maar de stijl waarmee het gebeurt is echt below the belt. Ik vind dat er echt van bovenaf moet worden gezegd…”

Wat vindt Hélène?

Beau: “Ja, maar kijk. Wat wij zeggen maakt hen verder niet uit. Wij zitten hier, wij zitten op deze zender. Zij zitten op die zender en moeten het helemaal zelf weten. Ik wil me daar helemaal niet mee bemoeien.”

Tot slot: wat vindt Hélène hiervan? De presentatrice wordt door Thom aangesproken op haar verbondenheid aan Vandaag Inside. Ze was gisteren toevallig te gast in VI en gaf daar aan nooit getwijfeld te hebben over haar optredens in de show: “Nee, nee. Nee hoor, waarom? Waarom zou ik twijfelen?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thom Hoffman wil niet dat VI zich met de dagelijkse actualiteit bezighoudt. Heeft hij gelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen