Sonja Bakker wéér onder vuur: ‘Ook jatwerk in haar kookboeken!’

Sonja Bakker wordt voor de zovéélste keer ontmaskerd. Er is nu ook al plagiaat gevonden in haar eigen kookboeken, meldt Shownieuws. “O no, not again, daar gaan we weer!”, klinkt het.

Sonja Bakker en Bea Pols © YouTube, Shownieuws

Het haalt inmiddels niet eens meer de voorpagina’s als Sonja Bakker weer eens beschuldigd wordt van plagiaat. Zo ongeveer ieder weekend staat er wel iemand anders op die zijn eigen recepten terugvindt in haar boeken. Gisteren zat Bea Pols, die jaren en jaren geleden het eerste slachtoffer van Sonja was, met nieuwe onthullingen in Shownieuws.

Meer plagiaat

Bea vertelt dat er nieuwe bewijzen zijn toegevoegd aan de aangifte tegen Sonja. Ze kreeg een tip van een Sonja-fan die plagiaat ontdekte uit het kookboek ‘Eigentijds Koken’. “Uit dit boek zijn in elk geval vijf recepten een-op-een. De titel hetzelfde, de hele receptuur. Alles is een-op-een hetzelfde. Er is eigenlijk geen woord veranderd.”

Ze vervolgt: “Het bijzondere is dat het allemaal recepten zijn die uit boeken komen van Sonja en Sonja heeft natuurlijk de hele tijd gezegd dat er op Instagram wat plagiaat was, maar de boeken waren dan gewoon door haarzelf geschreven en daar was niets mee aan de hand.”

‘Door Sonja zelf!’

Sonja kan zich nu nergens meer achter verschuilen, aldus Bea. “Ik begrijp eigenlijk niet dat ze vol blijft houden dat het niet over boeken gaat. Het plagiaat zou dan alleen zijn op Instagram, door de medewerkers, door de drukte, door corona. Ze geeft van alles en nog wat de schuld, maar eigenlijk denk ik: als je dit al vanaf dag één gedaan hebt…”

Dan kun je het alleen maar zelf geweest zijn, vervolgt ze. “Bij boek één was er nog geen medewerker in dienst, dus dan moet het toch Sonja geweest zijn.”

‘Not again!’

Aan de Shownieuws-desk werden de teksten uit Eigentijds Koken en die uit Sonja’s boek gisterenavond zin voor zin voorgelezen. Bart Ettekoven: “O no, not again, daar gaan we weer. Het wordt wel een heel pijnlijk verhaal voor Sonja.”

De schrijvers van Eigentijds Koken werken tegenwoordig bij het Voedingscentrum. “Ze zeggen: ‘Dit is zó’n enorm verhaal dat we daar heel eventjes over na willen denken voordat we gaan reageren.’ Maar reageren doen ze zeker.”

En wat zegt Sonja? “Sonja zit op een boot op Ibiza en heel slecht bereikbaar.”

Fragment

Sonja gaf anderhalve maand nog een huilinterview aan Jeroen van der Boom, waarin ze ook kritiek uitte op de rol van de media:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tijd dat Jeroen van der Boom uitrukt voor een nieuw huilinterview?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen