Schandaalvideo over The Voice op komst: ‘Ook Chantal Janzen zit erin’

Er hangt al een tijdje een nieuwe schandaalvideo over The Voice of Holland in de lucht. Hierin zal naast Linda en Johnny de Mol ook aandacht zijn voor presentatrice van de show Chantal Janzen.

Chantal Janzen © William Rutten

Het is alweer drieënhalve maand geleden dat Tim Hofman het medialandschap volledig op zijn kop zette met zijn bizarre documentaire over het misbruik bij The Voice of Holland. Er zit nu een soort vervolg aan te komen, maar dan gemaakt door een andere partij: de Stichting Music#MeToo, dat zorgde voor de abrupte tv-exit van Johnny de Mol.

Schandaalvideo

Johnny stopte vorige week onverwacht met zijn talkshow HLF8, omdat er naast de heftige beschuldigingen van zijn ex-verloofde Shima Kaes opeens ook een zaak is van een vrouw die hem beschuldigt van drogeren en seksueel misbruik. Deze vrouw heeft zich gemeld bij Stichting Music#MeToo en die heeft daarover vragen gesteld aan Johnny’s advocaat.

De stichting, die zich inzet voor slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag, kondigt nu een video aan met nieuwe onthullingen over de Voice-affaire. “Deze video dient ter bevordering van het maatschappelijk debat over grensoverschrijdend gedrag naar aanleiding van de Voice-affaire”, luidt de verklaring.

Ook over Chantal

Waar de nieuwe Voice-video precies over zal gaan is niet duidelijk, maar wel licht de Stichting Music#MeToo een tipje van de sluier op over wie er allemaal in voor zullen komen.

De stichting: “In deze video wordt aandacht besteed aan onder meer de volgende personen: mevrouw Linda de Mol, de heer Johnny de Mol, mevrouw Shima Kaes, mevrouw Chantal Janzen, een spion uit Yvonne’s spionnenleger en een slachtoffer van (vermeend) seksueel misbruik.”

Vooral de naam van Chantal is opvallend, omdat zij tot nu toe in geen enkel schandaal een rol speelde.

Trial by media

De video krijgt de titel ‘The Voice: The Dutch #MeToo Scandal’ en zal op dinsdag 10 mei om 12.00 uur gepubliceerd worden op YouTube en de website van de stichting. Eigenlijk zou de video vorige week donderdag al online gaan, maar toen zat Nederland nog middenin de mediarel over Johan Derksen.

Voorzitter Nezha Guerrouj: “Ondanks het advies van onze juridisch adviseurs om van de aanstaande YouTube-publicatie af te zien (ter voorkoming van een ’trial by media’), hebben wij als stichting anders besloten. Als voorzitter heb ik zelf ervaren hoe het rechtssysteem tekortschiet al het gaat om de berechting van strafrechtelijk grensoverschrijdend gedrag.”

Sterkte

De Stichting Music#MeToo heeft als doel om slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag, zoals seksueel misbruik, maar ook intimidatie en huiselijk geweld, een stem te geven. “De stem van de Nederlandse samenleving is duidelijk: stop het misbruik van vrouwen en meisjes.”

“Via deze weg wensen wij alle slachtoffers van de Voice-affaire en van huiselijk geweld veel sterkte toe!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen