Ruud de Wild: ‘Coen en Sander gaan inderdaad na 18 jaar uit elkaar’

Het is volgens Ruud de Wild zo klaar als een klontje. Hij stelt dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vanmiddag om 16.45 uur bekendmaken dat ze na achttien jaar uit elkaar gaan als radioduo.

Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Ruud de Wild © SBS 6, Radio 538

Het lijkt erop dat radionar Patrick Kicken toch gelijk krijgt: hij schreef twee weken geleden dat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga stoppen als duo op Radio 538. Coen wilde het nieuws een paar dagen later merkwaardig genoeg niet ontkennen, maar gisteren plaatste hij een bericht op Twitter dat er sterk op wijst dat ze wel degelijk uit elkaar gaan.

Uit elkaar?

Coen (42) en Sander (45) gaan vanmiddag een einde maken aan alle geruchten. Eerstgenoemde twitterde gisteren: “Sander en ik willen je iets vertellen. Dat doen we morgen om 16.45 uur op Radio 538.”

Vlak na die bekendmaking zat Sander in de talkshow HLF8 om te praten over zijn hernieuwde tv-carrière. Gevraagd naar de geruchten zei hij: “Nou, er gaan heel veel geruchten, maar er gaan denk ik al een week of twee geruchten en wij hebben er elke keer voor gekozen om gewoon – ja, het zijn geruchten – daar niet op te reageren.”

‘We worden gedwongen’

Toch moeten ze nu wel, aldus Sander. “We worden nu bijna wel gedwongen te reageren, dus we hebben besloten dat we gaan reageren.”

Zijn ze misschien te oud geworden voor Radio 538? “Dat is een misverstand, maar ik wil niet al te inhoudelijk worden want volgens mij gaan we het over tv hebben, maar de doelgroep van 538 is iedereen tussen 20 en 49, dus daar zit ik nog middenin, dus dat het per se een jongerenzender is, is ook weer een soort van misverstand.”

Klad erin?

Zit de klad erin? “Nee, daar heb ik geen last van. Je bent je eigen programma, je bent je eigen format, het draagt onze naam. De Coen & Sander Show is een kindje waar je met heel veel liefde en dynamiek voor wil zorgen.”

Hij vervolgt: “Natuurlijk heb je wel eens een slechte dag ertussen zitten en de seks wordt wat sleetser, maar het is nog steeds bijna dagelijks dat je met een heel tevreden goed gevoel en een glimlach de auto instapt.”

Zou hij Coen kunnen missen? “Ik zou Coen niet willen missen, nee.”

Ruud weet het zeker

Ruud de Wild, die ooit werd ontslagen bij 538 om plaats te maken voor Coen en Sander, weet het zeker. Hij zegt in zijn show op NPO Radio 2: “Coen en Sander gaan bekendmaken dat ze bij Radio 538 gaan stoppen. De luistercijfers zijn net bekendgemaakt, dus ik denk het wel.”

Wat gaat er gebeuren? “Frank Dane gaat op die plek zitten. Volgens mij gaat de een naar Veronica en de ander naar Radio 10 of zoiets. Volgens mij Coen naar Radio 10 en Sander naar Veronica dan.”

Evert Santegoeds heeft dit voorgelegd aan zijn werkgever Talpa. “Die zeggen dat het niet klopt wat Ruud de Wild zegt, maar ze zeggen ook niet dat er niets klopt van wat Ruud de Wild zegt.”

Hij besluit: “Coen en Sander hebben het lang goed gedaan, maar ik geloof dat het wel een beetje op is die formule.”

Tweet

De tweet van Coen:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen