Monique Smit woest over Op1-optreden Erik Mouthaan: ‘Hou op!’

Monique Smit springt helemaal uit haar Volendamse velletje vanwege het optreden van Erik Mouthaan in de talkshow Op1. “Ik heb hem uitgezet… En dan die grote glimlach van hem erbij!”

Monique Smit en Erik Mouthaan © RTL, NPO

De talkshow Op1 had gisterenavond Breunis van de Weerd aan tafel zitten, de SGP-burgemeester van Nunspeet. Hij kreeg tijdens de coronapandemie felle kritiek, omdat hij zich uit geloofsovertuigingen niet liet vaccineren. Inmiddels is de polarisatie weer wat gaan liggen in de samenleving, merkt Breunis. Aan tafel bij Op1 kreeg hij nog wél felle kritiek.

Erik Mouthaan kritisch

Medetafelgast Erik Mouthaan vindt het namelijk onverantwoordelijk dat Breunis als burgemeester geen vaccin heeft laten zetten. “Kunt u als burgemeester wel uw werk doen als u ongevaccineerd bent?”

Het is volgens Erik eigenlijk niet acceptabel. “U moet toch ook langsgaan om mensen te feliciteren die vijftig jaar getrouwd zijn? En dan staat u daar met uw bacillen ongevaccineerd met oudere kwetsbare mensen te praten. Is dat wel houdbaar?”, aldus de RTL Nieuws-correspondent.

‘Ik ben elke dag getest’

Breunis denkt dat hij geen enkel moment een gevaar is geweest. Buiten het feit om dat bacillen geen rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus – een virus is geen bacterie – stelt hij elke dag te zijn getest: “Wij hadden toen in de tijd de mogelijkheid om te testen. Ik ben wekenlang elke dag zo ongeveer naar de teststraat geweest om me te laten testen.”

Erik: “U vindt niet dat dat te risicovol is om met uw burgers om te gaan terwijl u ongevaccineerd bent?”

Breunis: “Ik denk dat ik doordat ik me elke dag liet testen veiliger was.”

‘Vaccin is veiliger!’

Daar is Erik het niet mee eens. “Nou, een vaccin is veiliger dan een test, want het kan pas later opduiken natuurlijk. Je kan negatief testen, maar toch een dag later positief testen.”

Op1-host Tijs van den Brink: “Maar je kan ook gevaccineerd zijn en toch besmet raken. Zeker in een latere fase is dat natuurlijk veel gebeurd.”

Erik: “Ja, maar de kans daarop is wel heel klein.’

Breunis: “Nee, dat kwam gewoon voor. Je hebt niet de garantie dat je op dat moment niet zelf ziek kunt zijn en anderen kunt besmetten.”

Monique Smit boos

Monique Smit zat voor de buis en ontplofte helemaal. “Stelletje…. Hou toch eens op zeg met onzin verkopen! We weten inmiddels allemaal beter 😖 #erikmouthaan”, twitterde ze direct.

Eigenlijk kijkt ze uit principe geen Op1, al twee jaar niet. “Maar bleef per ongeluk hangen”, zegt ze. “Energie gelijk naar beneden, ongelooflijk.”

Ondernemer Hans van Tellingen twittert: “Wat zit Erik Mouthaan stigmatiserend te reageren op een burgemeester die heeft besloten om zich niet te laten vaccineren terwijl Erik zelf beweert dat je niet besmettelijk kunt zijn als je gevaccineerd bent (wat wél zo is). Nare sfeer bij Op1. En laat de burgemeester uitpraten.”

Grote glimlach

Monique is het helemaal met Hans eens. “Ik heb hem uitgezet, en dan die grote glimlach van hem erbij.. Verder niemand die hem tegen sprak aan tafel terwijl ze inmiddels allemaal beter weten, dat vind ik net zo erg.”

Haar coronasceptische maatje Tim Douwsma komt vervolgens ook nog even om de hoek kijken: “Ik werd flink aangevallen bij Op1 omdat ik vragen stelde over de nevenschade. Onder valse voorschriften naar de studio gehaald. Waarom wordt Mouthaan niet aangepakt wanneer hij desinformatie verspreidt??”

Tweet

De boze Monique:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Erik Mouthaan een sympathieke vent?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen