Maarten van Rossem sloopt René van der Gijp: ‘Hij is gewoon infantiel’

Maarten van Rossem laat de doorstart van Vandaag Inside graag aan zich voorbijgaan. Hij vindt het programma helemaal niks en ergert zich met name aan René van der Gijp. “Die is gewoon infantiel.”

VI Vandaag en Maarten van Rossem © SBS, KRO-NCRV

Eigenlijk heeft Maarten van Rossem met de in opspraak geraakte Johan Derksen helemaal niet zo’n moeite, maar diens collega René van der Gijp kan hij echt niet uitstaan. Maarten is twee keer te gast geweest bij VI, maar het tweede optreden is hem zó slecht bevallen dat hij VI boycot zolang René er aan tafel zit.

‘Johan aardige man’

Hoe staat Maarten in de rel rondom het kaarsverhaal van Johan? “Ik vind het nou niet zo’n geweldig onderwerp. In principe vond ik Johan Derksen, die ik wel eens geïnterviewd heb, wel een aardige man, die serieuze belangstellingen heeft. Hij weet met name veel van de Verenigde Staten en de muziek van de Verenigde Staten”, zegt hij in zijn podcast.

Hij vervolgt: “Maar Johan Derksen is natuurlijk tegelijkertijd ook iemand die het wel leuk vindt om te provoceren. Dat is zonneklaar. (…) Daar komt bij dat hij de pech heeft gehad, naar mijn idee, dat hij dikbetaald in helemaal de verkeerde talkshow terecht is gekomen, waar jongemannenpret domineert.”

‘René is infantiel’

Johan verlaagt zich tot de kleedkamerhumor van René, vindt Maarten. “De leidende geest van dit bedrijf, René van der Gijp, is zo’n man die nooit ouder is geworden dan 17. Die vindt dat type van grappen leuk en ook dat eeuwige stomme gelul over voetbal.”

Het is infantiel, vervolgt hij. “Het zijn mannen die nooit ouder zijn geworden dan lekker gas geven in de auto, een grote mond, lachen om seks en poep. Het is in feite in essentie een infantiele wereld. Dat is Van der Gijp. Dat is een groot kind.”

‘Het deugt niet’

René verpest Johan, meent de Slimste Mens-ster. “Johan vond het toch weer interessant, het betaalt goed, dat kwam erbij, het ging meestal over voetbal en dat vindt hij ook interessant. Dan krijg je dus dat Johan, overigens wel vrij stompzinnig, dat verhaal vertelt. Het valt in de sfeer van dat programma te beschouwen als: oh, wat een lollig verhaal!”

Vandaag Inside is volgens hem een treurig programma. “De hele context van het programma deugt niet en heeft ook nooit gedeugd.”

De mannen van VI zijn vanaf vanavond weer dagelijks om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Maarten-podcast

De podcast van Maarten:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen