‘John de Mol moet naar Grolloo voor excuses aan Johan Derksen’

Het gemis aan Johan Derksen op televisie is volgens het AD ongelooflijk groot. “De redactie wordt overspoeld met ingezonden brieven van lezers”, aldus de krant. Hoe kan John de Mol de boel nog lijmen?

John de Mol en Johan Derksen © William Rutten, SBS 6

Johan Derksen besloot vorige week donderdag om per direct te stoppen met Vandaag Inside, omdat hij de steun was verloren van John de Mol en zijn Talpa-directie. De mediamiljardair stond na de racismerel nog fanatiek met het VI-contract te zwaaien, maar liet Johan ditmaal ongehinderd het pand verlaten. Een vrij pijnlijke situatie.

Kijkers woest

Hoewel de uitspraken van Johan bijzonder onhandig waren, lijken veel mensen het er inmiddels over eens dat het einde van Vandaag Inside niet de bedoeling was. Het programma bediende een bepaald publiek, dat niet graag kijkt naar ‘politiek correcte’ programma’s als Jinek en Op1. Dit soort mensen dreigen nu te radicaliseren, denkt Özcan Akyol zelfs.

Volgens het AD stromen bij de redactie talloze berichten binnen van mensen die vinden dat Johan terug op de buis moet. “De hypocriete deugers hebben bepaald dat dagelijks een miljoen kijkers hun favoriete programma niet meer kunnen zien. Misselijkmakend”, zegt een van hen bijvoorbeeld.

John en Johan

Talpa-bobo Paul Römer heeft met zijn uitspraken flink de woede gewekt van de VI-sterren, maar imagodeskundige Zabeth van Veen kan zich niet voorstellen dat John net zo over de mannen denkt als Paul. “John en Johan zitten denk ik behoorlijk op een lijn, ze zijn van de oude stempel”, zegt ze in het AD.

Zabeth wijst erop dat Johan altijd zeer loyaal is geweest aan John. “Derksen heeft vol vuur John de Mol verdedigd in de talkshow als het bijvoorbeeld over The Voice ging. Ik denk niet dat De Mol het programma echt van de buis wil houden.”

Onbenullige bobo’s

Ook niet onbelangrijk: Vandaag Inside was het best scorende programma van SBS 6. “Dat willen ze niet kwijt”, denkt Zabeth. Maar wat moet Talpa dan doen om zijn fout te herstellen en Johan weer op de buis te krijgen? Er is volgens opiniemaker Harry Vermeegen maar één oplossing, zegt hij op zijn opiniekanaal.

Harry denkt dat Johan niet zomaar weer aan tafel komt. “Die Derksen heeft gewoon helemaal de balen van Talpa en ik kan je zeggen waarom. De mensen die daar werken heb ik ook meegemaakt in tv-land. Ik ken die mensen! En dat zijn heel erg onbenullige mensen en enorme leken die geen verstand hebben van televisie.”

Naar Grolloo

Van die tv-bobo’s heeft Johan zijn buik vol, denkt Harry. “En dat niet alleen, want ze hebben hem ook laten vallen. Nu, op dit cruciale moment, hebben ze hem laten vallen, en daar stapt Johan niet zo makkelijk overheen. Hoe krijgen we dit weer recht? Het kan volgens mij maar op één manier en als dat niet gebeurt, dan komt Johan Derksen niet terug.”

Wat is die manier? “Eén manier is er maar: de John. De John van Talpa zal in zijn auto moeten stappen en de afstand moeten afleggen tussen Hilversum en Grolloo. Dat is 170 kilometer, twee uur rijden. Jij gaat naar Grolloo en jij gaat daar praten met Johan Derksen.”

Kop krabben

John kan volgens Harry niet anders. “Talpa zit natuurlijk de hele dag op hun kop te krabben. Die hebben een verschrikkelijke spijt dat ze gewoon het gezicht van de zender zomaar húp uit de deur hebben laten lopen. Natuurlijk denken die bij zichzelf: hoe kunnen we dit weer rechtbreien?”

Wat moet John tegen Johan zeggen? “Jij belt aan aan zijn voordeurtje en je maakt nederig je excuus voor het wangedrag van de Talpa-directie en daarna ga je met hem rustig bespreken hoe het programma weer terugkomt op tv. Dat is de enige manier en voor jouw persoonlijke bezoek, nederig hè, zal Johan Derksen gevoelig zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

SBS 6 stort volledig in zonder VI. Doet John de Mol er goed aan om naar Grolloo te rijden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen