Johan Derksen en Talpa leggen ruzie bij: Vandaag Inside terug op tv

SBS 6 gaat tóch weer verder met Vandaag Inside. Het programma keert maandag terug op de buis na een afwezigheid van ruim twee weken. Dat vertelt Johan Derksen aan het AD.

Veronica Inside © Helene Wiesenhaan Photography

Johan Derksen zag zich na de 48 uur durende mediarel over zijn kaarsverhaal genoodzaakt te stoppen met Vandaag Inside, omdat de Talpa-directie hem keihard liet vallen. Met name bobo Paul Römer heeft kwaad bloed gezet bij de heren. Hij stak hen op de landelijke radio ongegeneerd een mes in de rug.

Ruzie met Talpa

Het waren niet de ‘hysterische reacties’ waardoor hij is opgestapt, vertelt Johan tegen het AD. “Ik kan wel tegen een stootje”, zegt hij. Máár: “Als je met de rug tegen de muur staat, verwacht ik wel wat steun van de Talpa-directie, maar daar heb ik niets van gemerkt.”

De houding van de Talpa-top was volgens Johan zwaar teleurstellend. “Paul Römer vertelde op de radio dat het programma niet meer van deze tijd was en John de Mol keurde een gênant persbericht goed, waarin aangekondigd werd dat ik ’s avonds opnieuw excuses zou aanbieden. Ik blijf niet aan de gang.”

Smeuïg eind

Johan vindt namelijk dat hij de avond ervoor al genoeg spijt had betuigd. Het was ook gewoon dom, geeft hij toe. “Ik ben aan een verhaal begonnen van vijftig jaar geleden. Half weg wist niet meer hoe het precies was gegaan. Toen heb ik er, in de sfeer van het programma, een smeuïg eind aan geluld. Helemaal fout, ik neem alle schuld op me.”

Toch verwacht hij wel rugdekking van Talpa. “De Mol wist wie hij binnenhaalde. Hij wilde spraakmakende televisie en goede kijkcijfers: daar zorgen wij voor. Ik begrijp wel dat hij de laatste tijd wel erg veel bagger over zich heen krijgt, maar ik verwacht van de Talpa-baas, dat hij zich niet laat beïnvloeden door een hetze op social media.”

Gesprek met John

Het VI-trio heeft zondag aan tafel gezeten met John de Mol, Erland Galjaard en Marco Louwerens. “Het was een pittig en goed gesprek. De meningen en standpunten stonden haaks op elkaar, al ontstond er in het verloop van het gesprek wel meer begrip voor elkaars standpunten.”

Hij vervolgt: “De Mol benadrukte, dat hij wel achter ons stond, omdat hij ons niet cancelde. Wij hadden zelf de handdoek in de ring gegooid. En de directie maakte duidelijk, dat ze het programma graag wilde hervatten, maar geen enkel directielid was bereid aan de talkshowtafel plaats te nemen om de gang van zaken nog eens te analyseren.”

Talpa in paniek

De kijkcijfers van SBS 6 zijn flink ingestort door het abrupte einde van Vandaag Inside. Bovendien keerde ook de publieke opinie zich in het voordeel van het VI-trio en daardoor is Talpa flink in paniek geraakt, zei tv-kenner Rob Goossens gisterenavond nog in RTL Boulevard.

Rob: “Er spelen natuurlijk twee dingen op de achtergrond. Talpa is een beetje geschrokken de andere kant op, van het gemak waarmee heel Nederland zei: ‘Nou, zo erg was het nou ook weer niet.’ En twee: de immense belangstelling van concurrenten voor dat trio.”

AD-primeur

De AD-primeur ‘Vandaag Inside vanaf maandag weer te zien, mét Derksen’ met daarin een uitgebreid interview met Johan kunt u lezen op de website van het AD.

Update

Update 14.30 uur – Talpa kan de terugkeer van VI nog niet bevestigen. “De berichtgeving met betrekking tot een terugkeer van het programma Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig”, aldus een woordvoerder.

“We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is. Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS 6 op terug.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen