Harry Vermeegen vindt dat John de Mol geen ruggengraat heeft

Harry Vermeegen vindt het bizar hoe Johan Derksen na al die jaren trouwe dienst is behandeld door John de Mol en zijn Talpa-directie. “Die gasten hebben de ruggengraat van een slangenmens.”

John de Mol en Harry Vermeegen © Talpa, YouTube

Johan Derksen is van de buis verdwenen vanwege zijn omstreden kaarsverhaal. Hij krijgt steun van Harry Vermeegen, de sportjournalist die een opiniërende rubriek onderhoudt op YouTube. “We kennen toch allemaal dat programma? Die gasten komen regelmatig met allemaal van die vunzige seksverhalen, die allemaal net op het randje zijn”, zegt hij.

‘Te gek voor woorden!’

Het kaarsverhaal is door Johan zelf uit zijn verband getrokken, legt Harry uit. “Het is van die mannenpraat onder elkaar, weet je wel. En dat gecombineerd met zo’n vluchtige cafémening van: roept u maar! En die combinatie zorgt ervoor dat ze vaak de grens opzoeken. Natuurlijk is hij geen verkrachter. Hou op zeg!”

Hij vervolgt: “Derksen heeft daar gewoon een hele ranzige anekdote verteld. Dat is het gewoon. En dat doe je eigenlijk niet op tv. In die ranzigheid wilde hij ook nog eens een keertje stoer doen. Het is toch te gek voor woorden wat er ineens allemaal gebeurt omdat hij gewoon een ranzige anekdote vertelt? Dat is het. Meer is het niet.”

Kritiek op Talpa

Johan is opgestapt, omdat hij geen enkele steun voelde vanuit de Talpa-directie. Bij de racismerel stond John de Mol nog met een contract te zwaaien om de mannen weer aan tafel te krijgen, maar ditmaal heeft hij de heren de rug toegekeerd. Misschien ook niet zo heel erg vreemd, omdat het VI-trio behoorlijk kritisch was over Johnny de Mol.

En nu is VI van de buis. Harry: “Eigenlijk komt het allemaal door dat vervelende Talpa. (…) Jongens, hou nou toch in godsnaam op met je ‘kijk mij eens deugen en kijk mij eens in orde zijn’. Ik word daar heel, heel treurig van. “

Hypocriet

Het is hypocriet van Talpa, vindt Harry. “Talpa wilde dus dat programma hebben en die weten heel goed wat dat voor een programma is. Dat is dus altijd een beetje tegen de grens aan of over de grens. Dat wil je, zo’n programma wil je hebben. Dan doen die gasten dat en dan kun je ook af en toe een rel verwachten.”

“En dan spelen ze nu in één keer van: oh, dit gaat te ver! Dit gaat te ver! En dan: hup, handjes eraf, hier willen we niets mee te maken hebben! Kijk, en daar kan die Derksen natuurlijk helemaal niet tegen. Die had verwacht van: jongens, kom op, ga nou eens voor me staan en steun mij en zeg gewoon dat dit even een kleine misser was en we gaan weer verder.”

Loyaliteit

Kennelijk voelt John die loyaliteit niet, aldus Harry. “Johan heeft aan allerlei onzin meegedaan bij Talpa. Hij ging zelfs in een knikkerprogrammaatje staan, want hij was loyaal met het bedrijf. Maar Talpa is natuurlijk nooit loyaal met jou, Johan, en dat had je moeten weten natuurlijk.”

Hij vervolgt: “Die gasten hebben de ruggengraat van een slangenmens en daar heb je helemaal niks aan. En zij laten je nu keihard vallen gewoon. Ze willen niks meer met jou te maken hebben. En om die teleurstelling denkt Johan: zoek het allemaal uit, ik ga ervandoor.”

Bagger

Harry zapt in elk geval niet meer naar SBS 6. “Talpa maakt alleen maar bagger. En de rest ook. Gooi je tv maar de deur uit, want het is klaar verder. Er is niks meer om over te praten.”

Hij neemt het John en zijn directie erg kwalijk dat ze Johan zo hebben laten vallen. “Als Talpa maar even zo een handje had uitgestoken naar die directie, dan had hij hem gelijk gepakt en dan was dit allemaal niet gebeurd.”

Opinievideo

De opinievideo van Harry:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u het eens met Harry Vermeegen? Heeft John de Mol geen ruggengraat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen