Harm Edens vindt Martien Meiland een ‘hysterische wijnhomo’

Harm Edens is nog steeds geen fan van zijn SBS 6-collega Martien Meiland. Hij heeft al talloze keren naar hem uitgehaald en ditmaal scheldt hij de tv-ster uit voor ‘hysterische wijnhomo’.

Martien Meiland en Harm Edens © RTL

Het is duidelijk dat Harm Edens geen fan is van Martien Meiland. Al jaren haalt hij in interviews steevast uit naar de ster van Chateau Meiland. Hij riep twee jaar geleden bijvoorbeeld dat Martien alleen zou mogen aanschuiven in Dit Was Het Nieuws als hij een toontje lager zingt. “Op geëxalteerd gedoe reageer ik van nature niet zo prettig.”

Kussen op gezicht

Wat zou Harm doen als Martien wél gillend naast hem zou zitten in Dit Was Het Nieuws? “Ik krijg dan de neiging met een kussen op iemands gezicht te gaan zitten”, zei hij toen.

En vorig jaar noemde Harm het goed dat hij het niveau van SBS 6 omhoog kwam tillen als presentator van 10 voor Taal. “Zo’n zender wil graag een divers aanbod brengen. Hoe lang kun je naar Martien Meiland kijken voordat je epileptisch wordt? Dus als je daar over laaggeletterdheid begint, vinden ze dat helemaal niet gek.”

Hysterische wijnhomo

Harm is nu net begonnen aan een nieuw seizoen van 10 Voor Taal en tijdens een promotierondje wordt hij onder meer gevraagd naar de kijkcijfers. Vorig jaar waren die dik in orde, puur en alleen dankzij de Meilandjes.

“Dat had iets te maken met dat we achter een hysterische wijnhomo zaten”, sneert Harm op BNR Nieuwsradio. “Dat helpt natuurlijk ook enorm. Wij zaten zo rond de 1,1 of de 1 miljoen of zoiets. De lead-in was heel goed.”

Lagere kijkcijfers

Dit seizoen zijn de Meilandjes níet de lead-in van 10 voor Taal en zijn de kijkcijfers van het programma een stuk lager. Zo keken er gisteren 447 duizend mensen naar de quiz op SBS 6. Vandaag Inside trok direct erna 951 duizend kijkers.

Het is overigens niet duidelijk wat Martien op zijn beurt precies van Harm vindt, maar insiders beweren dat hij hem binnenskamers een brommerige ecohomo noemt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u een Meiland-loze zomer op SBS 6 een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen