Glennis Grace gedagvaard, vertrek bij Ladies of Soul lijkt onvermijdelijk

Glennis Grace en haar nieuwe vriend Dion Kars zijn definitief gedagvaard door het OM. Ze moeten zich op 26 oktober verantwoorden voor de rechter en dat is een maand ná de Ladies of Soul-concerten.

Glennis Grace © Instagram

Glennis Grace, geliefde Dion Kars en zoontje Anthony zijn net als nog vier andere leden van hun knokploeg gedagvaard door het OM. Ze worden verdacht van ‘openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade in vereniging’ tijdens hun explosieve bezoekje aan de Jumbo-vestiging in de Amsterdamse Jordaan eerder dit jaar.

Ladies of Soul-exit?

Het pijnlijke voor Glennis? Ze wordt pas op 26 oktober verwacht bij de rechtbank en dat is een dikke maand na de geplande Ladies of Soul-concerten op 23 en 24 september. Ze is door haar vriendinnen Berget Lewis, Candy Dulfer en Edsilia Rombley nog altijd niet uit het damesgroepje geknikkerd, maar dat lijkt nu onvermijdelijk.

De dames hebben er steeds aan vastgehouden dat ze Glennis er niet uit willen gooien, omdat voorafgaand aan de concerten misschien wel zou kunnen blijken dat het incident ‘best meevalt‘. Edsilia vorige maand bij Beau: “Ik ben ook benieuwd hoe lang zo’n zaak loopt. Wanneer mag het nou een keer naar buiten wat er is gebeurd?”

Geen duidelijkheid

Nou, die datum is nu bekend: één maand ná de Ladies of Soul-concerten. En aangezien Glennis voorafgaand aan de zaak niets wil zeggen over de knokpartij, betekent het dat niet op tijd duidelijk zal zijn wat er precies is gebeurd in dat Jumbo-filiaal. Niet op tijd voor die twee concerten in de Ziggo Dome in elk geval.

Betekent dit Glennis’ vertrek uit het damesclubje? Een ingewijde vertelt aan Weekend dat de andere drie dames daar wel op hopen. “Het is nog te pijnlijk en te vers allemaal. Waarschijnlijk staan de zaken er volgend jaar heel anders voor en kan ze dan gewoon weer meedoen, maar september lijkt nog een beetje vroeg”, zegt deze bron.

Stille hoop

De uitkomsten van het onderzoek van het OM zijn nog allerminst zeker. “De Ladies willen hun vriendin natuurlijk niet voor het blok zetten, maar hopen stilletjes wel dat zij zelf bekend maakt dit jaar over te slaan”, zegt een ingewijde.

Volgens Weekend is die kans echter ‘bijzonder klein’. “Glennis loopt door de hele rel dit jaar al tienduizenden euro’s aan inkomsten mis.De kans dat zij vrijwillig óók nog eens afstand neemt van haar gage voor de Ladies lijkt bijzonder klein.”

Haast

Eén ding is zeker: de Ladies of Soul zullen snel een knoop moeten doorhakken, want eind september klinkt nog heel ver weg, maar dat is al over vier maanden. En de voorbereidingen van een concert duren heel lang.

Als er een vervanger gevonden moet worden, ‘dan dringt de tijd’, aldus Weekend. “Er zal nieuw repertoire moeten worden uitgezocht en ook gerepeteerd moeten worden. De Ladies moeten dus haast maken met een beslissing.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Glennis Grace zich terug moet trekken uit de Ladies of Soul?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen