Gerard Joling verzoekt Shownieuws: ‘Vraag me hier alsjeblieft niet naar’

Gerard Joling heeft een verslaggever van Shownieuws gisteren, op Moederdag, verzocht om geen vragen te stellen over zijn recentelijk overleden moeder. “Hij heeft het er nog heel moeilijk mee.”

Gerard Joling © Shownieuws

De moeder van Gerard Joling (61), Janny, is begin januari na een kort ziekbed op 92-jarige leeftijd overleden aan een dubbele longontsteking. Daar is Gerard tot nu toe behoorlijk open over geweest in de media, maar gisteren, op Moederdag, vond hij het toch wat te confronterend om daar voor de camera naar gevraagd te worden.

Gerards verzoek

Gerard was aanwezig bij het promotiefeest van FC Volendam, de voetbalclub van Jan Smit, en daar was ook een camerateam van Shownieuws present. “Het feit dat hij vroeg om daar maar niet over te beginnen, over Moederdag, is wel een teken aan de wand”, zegt Privé-baas Evert Santegoeds aan de desk.

Hij vervolgt: “Hij heeft het er nog steeds heel erg moeilijk mee uiteraard, met de dood van zijn moeder Janny. Die twee waren zó ontzettend close.”

Voetbalgeweld

Evert heeft begrip voor Gerards verzoek. “Ik kan me voorstellen als het voor het eerst Moederdag wordt, dat je denkt: nou, laat ik me maar lekker in het voetbalgeweld van Volendam storten en daar even niet aan denken. Het verzoek was echt van: laten we het daar maar een keer niet over hebben.”

Het is volgens Evert ook tijd dat bedrijven wat gaan doen aan mailings met koppen als: ‘Heb jij je moeder al verwend?’ “Daar mogen ze best eens vaker aan denken, vind ik”, aldus de bladenmaker.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Gerard Joling graag weer programma's maken met Gordon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen