Eva Jinek krijgt forse kritiek: ‘Hoezo taboes? Dit is een pr-praatje!’

Eva Jinek krijgt forse kritiek op haar hobbyproject bij Videoland waarin ze met andere vrouwen praat over ’taboes’ rondom het moederschap. “Dit is echt een platgetrapt plantsoentje, darling.”

Eva Jinek © RTL

Het is algemeen bekend dat Eva Jinek een hoop vrije tijd heeft. Een deel daarvan heeft ze nu aangewend om drie uitzendingen van een half uurtje te maken over het moederschap. Het resultaat, De Wereld van Eva, is momenteel te zien op Videoland, maar niet alle vrouwen lopen warm om dit te gaan bekijken.

Platgetrapt plantsoentje

Het stoort Volkskrant-journaliste Emma Curvers ontzettend dat Eva het heeft over ’taboes’ rondom het moederschap. Er wordt volgens haar al meer dan genoeg over het moederschap geklept. “Een van de voornaamste taken van de tv is het doorbreken van taboes waar al tien jaar niemand over op wil houden”, twittert ze cynisch.

Ze vervolgt: “Verder prima hoor praten over ruggenprik en rolverdeling maar deze barricade is inmiddels een platgetrapt plantsoentje darling.”

Niet baanbrekend

Showbizzcommentator Nienke, die twittert onder de naam Stylistoloog van de Sterren, is het daarmee eens. “Yesss. Maak gewoon een programma als je dat zo graag wil, maar roer dan niet overal het woord ‘taboe’ doorheen zodat het lijkt alsof het allemaal zo baanbrekend is wat je bespreekt”, zegt ze.

Emma daarop weer: “Echt hè. Taboe zit onder de sneltoets bij de pr-peoples taboe taboe taboe.”

‘Hou ermee op!’

Het komt Nienke een beetje de strot uit. “We moeten echt stoppen met doen alsof het mOedErScHap een soort bizarre sciencefiction is. Baren is geen taboe, borstvoeding niet en inscheuren ook niet. Prima als je op camera wil klessebessen met mede-mommies, maar zeg dát dan gewoon. Praat ons geen taboes aan die al weg zijn”, twittert ze.

Ze vervolgt: “De behoefte van BN’er-moeders om met andere BN’er-moeders te kletsen over BN’er-moeder zijn en daar dan meteen TABOE bij te zetten stoort me gewoon.”

Luxevrouwtjes

Ook andere vrouwen vinden Eva maar een aansteller. Zo zegt Margaretha: “Mijn moeder met zes kinderen in tien jaar én oorlogstijd én weinig inkomen, had geen tijd om daarover na te denken. Of nu de alleenstaande moeder met 2/3 kids en uitkering. Schaam je! Waar praat je over! Het is een probleem van luxe vrouwtjes met te veel tijd.”

Debbie: “Eva over zwangerschap, Isa over de overgang. Geen boodschap aan, deze dames staan te ver van mij af.”

En Helma: “Kunnen ze dit niet zonder camera’s bespreken?”

Twitter

De discussie op Twitter:

eva

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek kwebbelt over de 'taboes' rond het moederschap. Belangrijk of aanstellerij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen