Erica Meiland gaat zichzelf niet censureren na Johan Derksen-exit

Erica Meiland is niet van plan om zichzelf te censureren nu collega Johan Derksen zo abrupt is gecanceld. “Steeds opletten wat ik zeg past niet bij mij”, zegt de SBS 6-ster en islamcriticus.

Erica Meiland © RTL

Het feit dat Johan Derksens tv-carrière na ruim twintig jaar is beëindigd heeft flink wat losgemaakt. Mensen worden volgens Katja Schuurman steeds banger om nog iets te zeggen. Bovendien wordt de televisie alleen maar saaier nu iedereen geacht wordt om continu binnen de lijntjes te kleuren, zeggen critici.

Erica gecanceld?

Erica Meiland is met herhalingen van Chateau Meiland op de plek van Vandaag Inside gekomen, maar dat had niet veel gescheeld. Ook zij heeft immers op het punt gestaan om te worden gecanceld na pittige uitspraken over de islam. Ondanks de boerka-rel is de realityster nog altijd zeer actief als islamcriticus.

Weinig onderwerpen zijn in Nederland zo gevoelig als de islam, dus je zou denken dat Erica wel op haar tellen past, maar niets is minder waar: gisteren had ze nog een Twitter-onderonsje met Geert Wilders. Denkt Erica er wel eens aan om haar kaken stijf op elkaar te houden nu Johan zo plotseling van de buis is verdwenen?

‘Ik zeg alles’

Erica wijkt voor niets en voor niemand, zegt ze in de Weekend. “Nee, steeds opletten bij wat ik zeg past niet bij mij. Als ik ergens over praat, probeer ik zo goed mogelijk te verwoorden hoe ik het zie, zonder censuur.”

Ze begrijpt totaal niet waarom Johan van de buis is verdwenen. “Zeker vind ik dat Johan door had moeten gaan. Het ging bij hem om een daad ten opzichte van een mening in mijn geval, maar dat hij gecanceld is door radiostations en theaters gaat echt te ver. Ik ga de mannen missen en hoop dat ze zich nog bedenken.”

Elke dag op tv

Wat vindt Erica ervan dat ze door het abrupte einde van Vandaag Inside ineens elke dag op televisie is met herhalingen van Chateau Meiland?

“Ik begrijp het van de zender en vind het leuk voor de fans!”, zegt ze blijmoedig.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen