Ellemieke Vermolen haalt uit naar Sonja Bakker: ‘Ik twijfel aan haar’

Ellemieke Vermolen begint ernstig te twijfelen aan de zogenaamde ‘afvalmethode’ van Sonja Bakker nu er steeds meer zaken van plagiaat opduiken. “Is het nou nog echt wel haar methode?”

Sonja Bakker en Ellemieke Vermolen © SBS 6

Sonja Bakker komt tegenwoordig zó vaak in het nieuws met plagiaatschandalen dat de Dikke Van Dale naar verluidt overweegt om de definitie van ‘sonjabakkeren’ aan te passen. Het is echt ongelooflijk hoe die vrouw te werk gaat, vindt Ellemieke Vermolen. Zij schrijft zelf ook kookboeken en geeft nu een ongezouten mening over haar collega.

Ellemieke verbijsterd

Het vertrouwen van Ellemieke is Sonja wel een beetje kwijtgeraakt, vertelt ze in Shownieuws. “Ik ga wel een beetje twijfelen aan die methode nu van haar. Is het nou echt wel haar methode? (…) Je gaat er wel vraagtekens bij zetten.”

Als je alles bij elkaar steelt, hoeveel is zo’n methode dan nog waard, vraagt Ellemieke zich af. “Het is zo zonde. Je kunt een gerecht, ook al is het hetzelfde gerecht, ook anders presenteren waardoor het er ook anders uitziet. Ik begrijp gewoon niet waarom ze dit zou kopiëren.”

Andere kruiden

Zelf schrijft Ellemieke ook kookboeken terwijl ze zich suf googelt, maar zij pakt het slimmer aan. “Als ik naar mezelf kijk: je wordt vaak wel geïnspireerd door andere gerechten, maar het echt kopiëren doe je gewoon niet. Dat is gewoon een no go. Dan maak je er gewoon een eigen variant van.”

Hoe maakt ze er een eigen variant van? “Dan gebruik je net een ander soort kruiden erin of net een gezondere variant of net iets anders wisselen. Daarom begrijp ik gewoon niet waarom ze dit doet.”

Beetje van dit

Letterlijk kopiëren zou Ellemieke nooit doen. “Je gaat toch zoeken om het net even anders te doen. Dan struin je ook wel het internet af. Dan doe je een beetje van dat en een beetje van dat. Van: dat is een leuk idee, en dat is een leuk idee! Maar met smaken… Dat begint wel bij jezelf, vind ik. Ik gebruik in mijn boek mijn smaken die ik zelf heel erg lekker vind.”

Collega Bart Ettekoven: “Oh, nou, laat dan maar zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u net als Ellemieke Vermolen, die in België woont, 2,5 uur naar de Shownieuws-studio rijden voor dit soort ditjes en datjes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen