Arjen Lubach reageert op relatief laag tv-salaris: ‘Een klein beetje cru’

Arjen Lubach reageert voor het eerst op de discussie over zijn tv-salaris, dat in vergelijking met sterren van de commerciële tv en in Amerika relatief laag is. “Hij vindt dat wel een klein beetje cru.”

Victor Vlam en Arjen Lubach © NPO

Het is volgens Victor Vlam, Amerikakenner en tv-deskundige, belangrijk om het salaris van Arjen Lubach te verhogen. De talkshowhost krijgt nu waarschijnlijk het NPO-salarismaximum van 216 duizend euro, maar Victor vindt een salaris van 1 miljoen euro meer op zijn plaats. Er is vooralsnog echter weinig enthousiasme over dat wilde voorstel.

1 miljoen voor Arjen

Victor heeft nu met Arjen gesproken op een door Alexander Klöpping georganiseerd evenement. “Het is wel grappig dat hij direct wist dat ik ‘die gast was’… Want dat zei hij letterlijk tegen mij: ‘Jij bent die gast die voor een salaris van 1 miljoen heeft gepleit.’ Dat heb ik inderdaad in deze podcast gedaan”, vertelt hij in de podcast De Communicado’s.

Zijn co-host Lars Duursma: “Ja, iemand had dat bericht naar hem doorgestuurd dat jij pleitte voor een salaris van 1 miljoen. Hij vond dat er in de vergelijking met die Amerikaanse hosts en wat zij verdienen ook wel wat in zitten, geloof ik, hè? Zoiets zei hij toch?”

‘Klein beetje cru’

Dat klopt, zegt Victor. “Ja, ik geloof dat hij dat inderdaad ook wel een klein beetje cru vond dat hij in Nederland relatief weinig kan verdienen. Tegelijkertijd is hij zich ervan bewust, want dat zei hij ook, dat als hij boven dat salarisplafond van de 200 duizend gaat zitten, dat hem dan verweten zal worden dat hij een geldwolf is en al die dingen.”

Arjen heeft volgens Victor helemaal geen zin in dat soort headlines. “Die negatieve publiciteit wil hij ook voorkomen. En een overstap naar de commerciëlen zou hij om die reden bijvoorbeeld ook minder aantrekkelijk vinden.”

Op straat

Is het eigenlijk niet een beetje not done om deze uitspraken van Arjen gewoon op straat te gooien? Het klagen over zijn relatief lage tv-salaris zal hem immers weinig sympathiepunten opleveren. “We hebben al onze persoonlijke gesprekken met Arjen nu op straat gegooid”, realiseert Victor zich plotseling.

Lars: “Niemand durft ooit nog met ons te praten zo.”

Victor: “Je moet wel oppassen ja.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen