Albert Verlinde haalt uit naar Dave Roelvink: ‘Dit is een reclamestunt!’

Albert Verlinde ergert zich aan de ontboezeming van Dave Roelvink dat hij in een kliniek heeft gezeten om af te kicken van drank en drugs. Het is volgens de showkenner één grote reclamestunt.

Dave Roelvink en Albert Verlinde © RTL, SBS

Dave Roelvink haalde gisteren alle headlines door in een filmpje op Instagram te bekennen dat hij twee jaar geleden in een kliniek heeft gezeten om af te kicken van drank en drugs. Tijdens het filmpje maakte Dave ook reclame voor de verslavingskliniek van Najib Amhali, waar hij op de achtergrond al een jaar bij betrokken zegt te zijn.

Reclamestunt

Het is volgens Albert Verlinde dan ook gewoon één grote reclamestunt. “Ik sta er gemengd in. Het is fantastisch dat hij is is afgekickt ruim twee jaar geleden. Dat is fantastisch. Als je zo diep in de shit zit (…) en dat vertelt na twee jaar, dat is op zich prachtig”, begint hij zijn verhaal in Shownieuws.

Dan: “Wat ik alleen oprecht jammer vond, dat vind ik persoonlijk, is dat het mooie verhaal wat hij daar vertelt en wat leerzaam is voor iedereen die daar tegenaan kan lopen, dat hij er meteen aan koppelde dat hij samen met Najib Amhali die kliniek in Abcoude gaat runnen en dat hij dus hoopt dat hij mensen daar kan helpen.”

Soort commercial

Het komt op die manier niet integer over, vindt Albert. “Dan lijkt het, en dat vind ik oprecht, een soort commercial bijna. Waarom maak je het twee jaar en twee maanden later bekend? Van: ‘Wil je ook afkicken? Toevallig heb ik een kliniek in Abcoude, kom daar naartoe!’ Daar had ik een beetje een raar gevoel bij.”

Hij vervolgt: “Het is de omgekeerde werking. Kijk, als je zegt: ‘Jongens, ik ga samen met Najib Amhali die kliniek runnen en als je me vraagt waarom dat is: ik ben hier zelf tegenaan gelopen.’ Dat vind ik een andere volgorde. Dit is de volgorde: ik vertel wat ik allemaal heb en o ja, ik ben met die kliniek bezig. Draai het om!”

‘Verdien je er geld mee?’

Beau van Erven Dorens had Dave vlak daarvoor in zijn talkshow zitten. Hij vroeg hem: “Ik moet wel vragen, sinds we Winston Gerschtanowitz in het programma hebben gehad, als het gaat om sociaal-maatschappelijke problematiek gaat én zaken: verdien je er ook geld mee?”

Dave daarop: “Ehhh, nu zeker niet, nee. Er gaat nu heel veel geld in, maar uiteraard is het ook de bedoeling dat we er geld mee gaan verdienen, want hoe meer we ons daar op kunnen storten hoe beter.”

Rondkomen

Uiteindelijk hoopt Dave rond te kunnen komen van zijn werk in de kliniek. “Ik wil het liefst zo min mogelijk van de rest gaan doen en ik geniet hier echt van als we zien wat we doen voor mensen hun leven om dat door te geven wat je zelf hebt ervaren weer.”

“Ik wil daar al mijn tijd in stoppen, maar het is gewoon een bedrijf, dus ja: zeker”, besluit hij.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bekent Dave Roelvink zijn drugsverslaving vooral om te cashen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen